От миналата година се поддържа група от 20 до 40

...
От миналата година се поддържа група от 20 до 40
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: От утре всички с нощни очила и бронежилетки на границата

От предходната година се поддържа група от 20 до 40 индивида, която се занимава с това да възвръща целостта на оградата по границата, сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти преди началото на съвещанието на комисията по защита към Народното събрание.

Има доста вандалщини от бежанците по отношение на оградата, сподели министърът. „ Мога да потвърдя, че самата ограда можеше да бъде изпълнена доста по-добре. Тази „ Китайска стена “ се оказа прекомерно ниска за прескачане ”, съобщи Стоянов.

„ Предвидили сме от на следващия ден всички да бъдат снабдени с очила за нощно виждане, бронежилетки ”, уточни министърът по отношение на убития служител на реда на границата ни с Турция. Той добави, че никой не е очаквал да се стреля на границата, тъй като упованията са това да са бежанци, които бягат от принуждение и не биха употребявали принуждение.

„ Ще бъдем доста по-внимателни по какъв начин са екипирани нашите военнослужещи и по какъв начин работят на границата ”, сподели той и добави, че българските военнослужещи имат добра подготовка.

„ Ние сме служебно държавно управление, когато сформират постоянно, ще се оттеглим незабавно, само че да се желаят по този начин оставки не е съществено ”, съобщи Димитър Стоянов във връзка желаната от ГЕРБ оставка на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР