От месец септември детска градина "Приказка" в Разград ще въведе

...
От месец септември детска градина "Приказка" в Разград ще въведе
Коментари Харесай

Детска градина в Разград въвежда обучение по метода Монтесори

От месец септември детска градина "Приказка " в Разград ще вкара образование и образование на деца по метода и педагогиката на Мария Монтесори, оповестиха от общинската администрация.

Работата ще се осъществя от учителки, които се образоват в Нов български университет.

Засега в първата група, които ще се образоват по Монтесори са записани 11 деца на тригодишна възраст при потенциал от 24. Обучението ще се организира в зала на втория етаж на детското заведение с аспект към парка. Към нея има и стая за хранене и мокро помещение. В залите ще има мебели най-вече от естествени материали поради сигурността на децата. Ще бъдат закупени и част от сетовете, нужни за образованието им. През част от времето децата ще са на открито. Ще имат занимания и в градинка, в която ще отглеждат растения, показват от общината.

По метода Монтесори към този момент се работи в няколко български общини. В Разград за пръв път в общинския бюджет за 2020 година бяха планувани средства за внедряването му в ДГ "Приказка ".

Важна е поддръжката на общините и на родителската общественост, по този начин, както е в Разград, е коментирала през днешния ден преподавателката Ренета Венева от Департамента за продължаващо образование в Нов български университет на работна среща в детското заведение. Тя показала, че в метода Монтесори е значимо най-много отношението към децата, които в края на образованието си би трябвало да са независими, смели и самостоятелни, да се самообслужват и сами да изберат метода, по който спокойно да поддържат връзка с връстниците си.

При използване на този способ няма напрежение в връзките, не се постанова повишение на звук, децата имат ясни правила и това им оказва помощ да се ориентират в реда, по който да поддържат връзка, да са щастливи и да са другари, обяснила Венева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР