От месец има нов изпълнителен директор в лицето на Сереидо.

...
От месец има нов изпълнителен директор в лицето на Сереидо.
Коментари Харесай

Новият изпълнителен директор на Ботев: Искаме да върнем клуба на върха

От месец има нов изпълнителен шеф в лицето на Сереидо. Испанецът има богата визитка и е работил като представител на Ла Лига в Източна Европа. Сереидо изрази очаквания, че Ботев ще се върне на върха в България. Ето какво показа изпълнителният шеф на " канарчетата " в изявление за mailchi.mp.

Даниел, от 7 януари си изпълнителен шеф на Ботев. Как се стигна до назначението ти?
Получих позвъняване няколко месеца по-рано, в което ме попитаха дали съм склонен да управлявам клуб от Източна Европа. Не получих повече елементи, както и името на клуба. Това ме развълнува. Работехме няколко месеца, проучихме опциите и плана,като най-после, на 4-ти януари, получих последното позвъняване, в което научих, че ще пътувам до България, с цел да се причисля към Ботев.

Знаеше ли нещо за българския футбол и за Ботев?
Футболът не е единствено работа за мен, а и занимание. Бях по-навътре с българския футбол по време на златното потомство на националния тим. Топ футболисти от България са играли в Испания. Отборът след Испания, който подкрепях на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994, беше България. Разбира се, бях чувал за Ботев. Най-вече за историческите мачове против Бaрселона и.

Преди да се присъединиш към Ботев ти работеше за Ла Лига и беше представител на шампионата в Източна Европа. Какви бяха твоите отговорности?
4 години работех за Ла Лига като част от план за рекламирането на испанския футбол. Моята задача беше да повиша цената на продукта посредством разнообразни действия. От бизнес позиция аз работех с малкия екран, притежаваща правата за лъчение на мачовете, договарях спонсорски контракти, работех с локалните управляващи, проведох маркетингови събития.

След месец на работа 24/7 към този момент имам визия какво направих за Бoтев, какво се случва и какво следва да бъде направено. Не е лесна задача, само че мислим, че клубът има огромен капацитет да бъде на върха на българския футбол. Не единствено на терена, само че и от бизнес позиция.

Колко огромен е клубът? Колко души работят за него?
Имаме към 80 души, които работят непосредствено за клуба. Повече от 50 от тях работят за първия тим и академията. Останалите са част от мениджмънта на клуба. Едно от най-важните неща от плана е да усъвършенстваме дилемите и отговорностите на нашите чиновници, както и да създадем предпоставки за развиване, което ще спомогне за по-бързия напредък на клуба.

39% от клуба е благосъстоятелност на компания с името ТС-ИМЕ. Тази компания сега е в положение на фалит и в този момент мажоритарният притежател, държащ 61%, желае да откупи останалата част от акциите. Това правилно ли е?
Вярно е! В момента се събират средства за откупуването на акциите от ТС-ИМЕ.

Кои са най-големите проблеми, с които би трябвало да се оправиш сега?
Винаги ще има проблеми, които би трябвало да бъдат разрешавани. Сега работим по това да поставим основите на сполучлив клуб във всички сфери - от финанси до човешки запаси и спорт. Това ще отнеме време и работа. Започнах работа в клуба макар сегашните проблеми. Виждам огромен капацитет и ярко бъдеще.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР