От месец и половина служебното правителство се занимава активно с

...
От месец и половина служебното правителство се занимава активно с
Коментари Харесай

Шишков: Очаквам интерконекторът да има акт 16 другата седмица

От месец и половина служебното държавно управление се занимава интензивно с интерконектора с Гърция и всичко, което бяхме планували по график се случва. От вложителя знам, че в понеделник би трябвало да подаде искане за формиране на комисия за позволение за прилагане.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

До оня ден имаше още няколко протокола, които не бяха показани, уповавам се те да бъдат показани от строителя. Имам увещание, че ще бъдат показани в понеделник.

 
Това, което зависеше от страната беше приключен напълно. Всички мнения за въвеждане на обекта в употреба, които бяха изискани от общини бяха направени, за което помогнаха регионалните шефове. Ако всичко е изрядно комисията ще се произнесе за дни, в границите на идната седмица и ще има акт 16.
От гръцка страна също ще има инспекция на 19 септември, чакаме и там да бъде завършен въпросът с документите.
През декември предходната година, когато е бил срокът за въвеждане в употреба не са били в състояние за завършване на строителството, сподели арх. Шишков. Строителството приключи в този миг и в случай че не бяхме толкоз настойчиви можеше да има проблеми. Имаше избрана загуба на инерция за този строител.
Наложи се да разделим градежа на два стадия с цел да можем безвредно да пуснем първия и да останат довършителни работи за втория.
Доколкото знам газът е контрактуван от 1 октомври. Тоест дали ще бъдем подготвени по-рано, не знам дали ще го употребяваме, сподели още Шишков.
На Автомагистрала „ Хемус “ е спряно строителството по стопански аргументи на 1,2 и 3 лот. Проблемът беше, че не беше плащано. Последните заплащания са по времето на служебните кабинети. Целта на разкритията на нередностите при строителството не е била политическа. На 4 и 5 лот установихме нелегално строителство. В края на служебния кабинет бяхме изготвили текст за оповестяване на толерантност от страната. Но този текст не видя бял ден.

 
Алтернативата да строим законно оттук насетне е или да съборим всичко издигнато, предоставено от страната или да го обявим за търпимо и всичко годно да го употребяваме и да продължим напред. Всеки може да си отговори на въпроса кое е по-разумното от двете.
Този, който би трябвало да понесе отговорност за нарушените правила, е този който е възлагал по този метод строителството.
Вижте целия диалог във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР