От междуведомствена комисия стана ясно, че дефицитът от над 3

...
От междуведомствена комисия стана ясно, че дефицитът от над 3
Коментари Харесай

Гроздан Караджов потресе населението: Захвърлят ли пътните обекти, държава губи

От междуведомствена комисия стана ясно, че дефицитът от над 3 милиарда лева е заварен, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов по време на изключителната комисия за чуване на членовете на междуведомствената работна група на Министерство на регионалното развитие и министерството на финансите, както и на шефа на ДНСК

Караджов разяснява заключенията от работната група, свързани с потребността от нови закони за инфраструктурата, както и измененията в закона за регламентиране на строителните обекти 34-те контракта в отчета на групата.

Единствената опция за справяне със обстановката и унищожаване на несъответствията по Закон за устройство на територията, е на изпълнителната власт да ѝ се окаже помощ от Народно събрание, обвързвана със законодателната активност.

Докладът на междуведомствената комисия предлага заплащането на компаниите да бъде осъществено от нова комисия по остойностяване на осъществените поправки, като ДНСК е добре да се произнесе по отношение на това кои строителни обекти са противозаконни, и кои не, сподели още министърът.

Ще бъде загуба за страната, в случай че тези пътностроителни обекти се захвърлят и не помнят, те би трябвало да бъдат контролирани, като първо се създадат инспекции на качеството и сигурността им, акцентира още Караджов.

Както комисията, по този начин и Асен Василев и Кирил Петков са били непрекъснато държани в течение за целия развой, всичко са наясно, че става въпрос за законни дейности чрез Закон за обществените поръчки, както и за законни контракти, само че са направени възлагания над законния им размер и са осъществени други градежи във към този момент настоящите поправки, добави министърът.

80% от дейностите, влизащи в отчета на междуведомствената работна група, са свързани с технологията за студено преработване, а не е изяснено дали тя влиза в настоящите или главните поправки, съобщи по време на съвещанието Николай Нанков. Според него комисията не е свършила работата си, а политически спекулации от министър председателят и финансовият министър има още преди Докладът да е приключен и подписан.

ДНСК не беше част от междуведомствената комисия, запознахме се с отчета след неговото издание, съобщи шефът на ДНСК Лиляна Петрова.

Петрова разясни, че инспекции са били назначени по местата на пътните поправки и акцентира, че те се правят и на място, а освен по документи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР