От Международният олимпийски комитет (МОК) обявиха, че ангажираните в организацията

...
От Международният олимпийски комитет (МОК) обявиха, че ангажираните в организацията
Коментари Харесай

Никога досега не е имало толкова много жени на ръководни постове в МОК

От Международният олимпийски комитет (МОК) оповестиха, че ангажираните в организацията дами са съвсем половината от всички работещи за олимпийското придвижване.

В това число влизат както членовете на МОК, по този начин и участващите в другите комисии. Този факт прави феминизацията на МОК най-висока като % в цялата му история. Така статистиката демонстрира, че сега в 30-те комисии 47.7 % от заемащите позиции са дами, което е с повече от 2 % повече от 2019-а година, когато са били 45.4.

11 от тези 30 комисии пък имат за ръководители представителки на нежния пол. Такива са Кунуинг Патама Леесвадтракул от Тайланд (начело на Комисията по просвета и олимпийско наследство), някогашната олимпийска шампионка по кънки-бягане от Китай Чжън Хон, която оглавява новосформираната комисия за подготовка на 4-ите Младежки олимпийски игри, които ще се проведат през 2024-а година в Кънуън (Република Корея).

"От 2013-а година насам женското присъединяване в ръководството на Олимпийското придвижване и на самия Комитет става все по-забележимо. Преди 7 години едвам 20 % от членовете на комисиите са били дами, до момента в който сега този % е повече от подсилен, се споделя в мнение на МОК. Подкрепа зае тази наклонност даде и президентът на организацията Томас Бах.

"Увеличаването на лидерската роля на дамите е общ екипен триумф за нас. Искам още веднъж да благодаря на дамите за тяхната отдаденост, ентусиазъм и сила, които носят на спорта, сподели още Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР