От Международната автомобилна федерация (ФИА) избраха да не променят двете

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) избраха да не променят двете
Коментари Харесай

Без промени по DRS зоните на Каталуния, въпреки премахването на шикана

От Международната автомобилна федерация (ФИА) избраха да не трансформират двете DRS зони на пистата „ Каталуния “ край Барселона, където този уикенд ще се организира Гран При на Испания във Формула 1, макар премахването на шикана в третия бранш.

Така водачите ще могат да отварят своите задни крила на практика за цялата старт-финална права, която е с дължина от малко над километър. Точката на активация на системата DRS на старт-финалната права ще бъде ситуирана 57 метра след излизането от последния завой, а разликите сред водачите преди тази зоната ще се засича малко преди отбивката за бокса, която е ситуирана тъкмо преди финалната крива на трасето.
 Ето по какъв начин водачите разясниха премахването на шикана на Ето по какъв начин водачите разясниха премахването на шикана на " Каталуния "
Освен на старт-финалната права водачите ще могат да задействат своята система за понижаване на челното противодействие и на правата сред завои №9 и №10. На тази права точката за активация ще бъде ситуирана 40 метра след излизането от деветия завой на пистата, а разликите в хода на неделното съревнование ще се засичат 86 метра преди завой №9.

Същите две DRS зони ще бъдат разполагаем и на водачите във Формула 2 и Формула 3, където се състезава и българинът Никола Цолов, този уикенд.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР