От медиите стана известно, че Xiaomi се готви да излезе

...
От медиите стана известно, че Xiaomi се готви да излезе
Коментари Харесай

Xiaomi се готви за публично предлагане

От медиите стана известно, че Xiaomi се готви да излезе на борсата. Китайският производител на потребителска електроника се прави оценка на съвсем 70 милиарда $.

Както оповестява изданието Gizchina, базирайки се на източници от промишлеността, Xiaomi се готви за обществено предложение на акциите си на Нюйоркската фондова борса. Сроковете за IPO не са оповестени, само че се загатва оценката на пазарната капитализация, която може да получи компанията – 69 милиарда $. Преди Три години, вложителите оценяваха китайския разработчик на 45 милиарда $.

Според източника, Xiaomi предвижда доходи в размер на 109,75 милиарда юана (16,8 милиарда долара) и доставка на 70 милиона смарт телефона до края на 2017 година.

Анализаторите от IDC считат, че Xiaomi ще може да пусне през тази година единствено 41,5 милиона телефона, което е с 36% по-малко на едногодишна отминалост.

По-рано създателя и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Юн разгласи желанията на компанията да пусне на пазара 10 милиона смарт телефона през септември 2017 година.

В идващите три години, Xiaomi има намерение да наводни света с две хиляди от своите магазини. Половината от тях ще бъдат отворени отвън Китай в съдействие с задгранични сътрудници, а другата половина ще са в Китай под ръководството на самата Xiaomi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР