От май до август е действала схемата за теглене на

...
От май до август е действала схемата за теглене на
Коментари Харесай

Прокуратурата пита 9 банкови институции как може да се изтеглят 90 000 лева от чуждо име

От май до август е работила схемата за изтегляне на онлайн заеми, при която бяха изтеглени 9 заема за 90 000 лв. от непознато име. Това стана ясно от брифинг на представителя на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. Двамата обвинени са създали признания, разясни той.
 
Припомняме, че мъж на 32 години и жена на 22 години са изтеглили заеми от името на други лица. Двамата, които живеят на фамилни начала, са използвалидвама доста близки свои другари, като са ги вкарват в подвеждане, че ще им вършат колажи-карикатури. Затова им снимат лицата и персоналните карти. След това съумяват да изтеглят 9 заема за почти 90 000 лв..
 
Кредитите са взети напълно онлайн, а причинителите са кандидатствали с персоналните данни на тези свои познати. Става дума за кражба на идентичност. Голяма част от сумата е изиграна посредством онлайн залози, обясниха във вторник от прокуратурата в Пловдив.
 
Извършителките са съученички на пострадалите. Държавното обвиняване пита 9 банкови институции по какъв начин могат да се случат тези тегления. С 10 000 лв. е закупена кола, а другите са проиграни на
хазарт, стана ясно от брифинга. Според прокуратурата при онлайн заемите би трябвало да има повишен надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР