От март месец досега, заразеното със салмонела пилешко месо от

...
От март месец досега, заразеното със салмонела пилешко месо от
Коментари Харесай

Експерти за пилешкото със салмонела: Имаме три начина да се обезопаси консуматора

От март месец до момента, инфектираното със салмонела пилешко месо от Полша е постъпило в страната поетапно. Последната част от 109 тона е спряна. Имаме три метода да бъде обезопасен консуматора.
Това изясни проф. Христо Даскалов от БАБХ, който дружно с доктор Сергей Иванов от Асоциация „ Активни потребители” разясниха заплахите за потребителите от инфектираното месо пред Нова тв.

„ Имаме три пътя да обезопасим консуматора – или да върнем пратките, или да бъдат обработени термично, или те да бъдат унищожени. Когато идва месото, то идва с документи, по контракт на избрана наша компания. А известията са налични за всеки от нас и за компаниите, които купуват месото”, сподели проф. Даскалов.

Д-р Сергей Иванов пък изясни, че случаите на салмонелоза тази година са 500, а единствено предходната седмица в София са били 8.

„ В България всекидневно на един потвърдено болен от салмонелоза се допуска, че има най-малко още 9, които не са отишли на лекар. На този декор БАБХ за 1 година не е разкрила нито един случай на храна, инфектирана със салмонелоза. Освен в случай че не е предизвестена, както в тази ситуация от поляците, които са си свършили работата”, разяснява доктор Иванов.

„ Има един тип салмонела, с няколко подвида. Само един подвид има над 2500 сероварианти. Само някой от тях са рискови за човека”, успокои проф. Даскалов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР