От марката кафе, която Джордж Клуни рекламира – Неспресо“, признаха,

...
От марката кафе, която Джордж Клуни рекламира – Неспресо“, признаха,
Коментари Харесай

Кафето на Клуни с дъх на детски труд

От марката кафе, която Джордж Клуни популяризира – „ Неспресо “, признаха, че са купували семена от плантации в Гватемала, които употребяват детски труд. Разследване на фермите в района разкри, че има три доказани местоположения от общо 374-те проучени, където съществува употреба на малолетни. След подхванатите радикални ограничения, въпросните плантации са били отстранени от листата с снабдители. От „ Неспоресо “ обявиха, че ще възобновят партньорството си с фермите, единствено когато потвърдят, че са разрешили проблематичната обстановка.

За случая стана ясно наскоро, откакто английският канал „ Channel 4 “ направи следствие и откри, че деца работят във ферми в Гватемала, която е най-големият производител на кафе в Централна Америка. Някъде малчуганите в действителност единствено помагали, до момента в който на други места – както се откри – е имало употреба на труда им.

От „ Неспресо “ дадоха обещание, че ще затегнат ограниченията си за сигурност. Производителят на кафе ще удвои екипа си от специалисти, ще наеме обществени служащи, които да оказват помощ на фамилиите с деца, работещи във фермите, и ще вкарат чести инспекции и необявявани визити на плантациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР