От Манчестър Юнайтед официално разкриха, че са сезирали британския медиен

...
От Манчестър Юнайтед официално разкриха, че са сезирали британския медиен
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед скочи на “Сън” заради Ед Уудуърд

От Манчестър Юнайтед публично разкриха, че са сезирали английския медиен регулатор IPSO за нарушаване на “Сън”. Според тях вестникът авансово е знаел за скорошната офанзива против дома на клубния президент Ед Уудуърд, само че не е направил нищо, с цел да предотврати случилото се. Напротив, от изданието даже са поощрили причинителите с изпращането на новинарски екип, който да отрази събитието.

“Манчестър Юнайтед насочи официална тъжба до IPSO по отношение на “Сън” и отразяването им на офанзивата против къщата на изпълнителния ни вицепрезидент Ед Уудърд. Оплакването е по отношение на материала “Ed Devils: Man Utd fans throw flares at Ed Woodward’s house in shocking scenes as anti-board protests continue to escalate” ( “Еd Devils (игра на думи с прякора на отбора): Фенове на Ман Юн хвърлят факли по къщата на Ед Уудуърд при шокиращи подиуми, като митингът против управлението продължава да нараства” - б.р.), оповестен онлайн и на задната страница на печатното издание с дата 29 януари 2020 година
 Фенове нападнаха дома на началник в Манчестър Юнайтед Клубът има вяра, че от “Сън” са получили авансово съобщение за офанзивата, която включваше престъпни вреди и желанието за заплашване. Също по този начин е имало публицист по време на събитието. Междувременно, качеството на оповестените фотоси демонстрира, че фотограф също е участвал на случката. Не единствено че журналистът не е спазил задължението си на виновен член на обществото да алармира за идно закононарушение и по този начин да предотвари евентуална заплаха и престъпни вреди, само че и неговото наличие е окуражило и възнаградило причинителите. Ние имаме вяра, че това сигурно е в прорез с публицистичния кодекс на IPSO, както и на журналистическата нравственос.
Appalling if true: " The club believes that the Sun had received advance notice of the intended attack... and that the journalist was present as it happened. " https://t.co/WnioBwxmEl
— The Sun Apologies (@SunApology) February 7, 2020 Изборът ни да отправим официална тъжба до IPSO не беше изработен елементарно. Ще чакаме с интерес да разберем решението, защото това е значим тест за саморегулацията на вестниците и способността на пресата да се придържа към откритите етични стандарти”, се споделя в известието, оповестено на клубния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР