От малки са ви учили да не сърбате супата си,

...
От малки са ви учили да не сърбате супата си,
Коментари Харесай

Обноски! В Япония сърбат супата, в Грузия пият на екс

От дребни са ви учили да не сърбате супата си, тъй като е невъзпитано. Може би ще се изненадате, само че в някои страни този, както и доста други неприятни за нас привички в действителност са израз на положителни маниери. Колкото и необичайно да звучи, по света неприятните обноски за едни са полезност за други.

Сърбането на масата

В Китай, Тайван и Япония да изсърбаш шумно супата или напитката, която ти е сервирана е най-висша форма на хвалба на домакина. Това значи, че храната или питието са ви харесали доста. Сърбането на нудълсите или спагетите в супата рамен също съставлява демонстрация на почитание към сервираната храна.

Закъснение за среща

Докато в западните култури закъснението се смята за пренебрежение към другия, в Индия не е по този начин. За индийците е напълно обикновено да закъснееш сред 15 и 30 минути за среща или за вечеря. Те държат доста повече на самите връзки сред хората, в сравнение с точността, която е висша полезност за швейцарците и германците да вземем за пример.

Пиенето на алкохол на екс

В Грузия е обидно да не пресушите чашата си докрай, когато някой подвига тост. За благополучие на черния ви дроб чашите им са с дребни размери.

Разделяне на сметката поравно

В американската, английската, а и доста други западни култури поделянето на сметката в ресторанта е нещо изцяло обикновено и учтиво. За французите обаче е същинска засегнатост. Ако в миналото посещавате Франция знайте, че е общително или вие да платите, или да оставите някой на масата, показал предпочитание да почерпи.

Хранене на някого с ръце

В Етиопия да подадеш храна на някого в устата е демонстрация на гостолюбие и милосърдие. Традицията се назовава „ гурша “ и има за цел да построява доверие и обществени връзки сред тези, които споделят храната.

Изказване на признателност в края на вечерята

У нас сме привикнали да благодарим за поканата за вечеря, празник или просто за вкусната препоръчана храна. В Индия обаче изразяването на признателност се смята за тип заплащане за храната, което може да обиди домакините. Вместо това поканете идващия път вашите домакини, с цел да върнете жеста и да засвидетелствате благодарност.

Храна, паднала на земята

В Близкия изток, в случай че изпуснете самун на земята е редно да го вдигнете, да го изтупате, да го целунете и да го вдигнете високо над главата си преди да го върнете в чинията. Това демонстрира почитание към храната и към тези, които са я основали.

Изяждате си всичко в чинията

В множеството източни култури това е демонстрация на неприятен усет. Ако си изядете всичко в чинията това значи, че домакинът ви не ви е нахранил задоволително. Ако обаче оставите няколко залъка, значи сте се нахранили премного, от което домакините ви ще са доста удовлетворени.

Играете си с храната

В Германия се смята за обидно, в случай че режете картофите с нож. Домакините го одобряват като че ли храната, която са ви сервирали, не е добре сготвена. Тъй като картофите са част от националната кухня на Германия, германците считат, че ги готвят най-добре в целия свят. Ето за какво по-добре разчупвайте или намачквайте картофите с вилица, вместо да ги режете с нож.

Отказвате храна

Ако сте в Италия и сте на посетители на италианско семейство, в никакъв случай по никакъв мотив не отхвърляйте препоръчаната от италианци храна. Това е най-голямата засегнатост за тях. Опитайте всичко, което ви бъде препоръчано на масата.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР