От малка знаеш, че не е полезно да си хапнеш

...
От малка знаеш, че не е полезно да си хапнеш
Коментари Харесай

Хапването преди лягане не е забранено

От дребна знаеш, че не е потребно да си хапнеш преди лягане... Но признай си, че към момента го правиш! (Ние също). И ето в този момент е момента, в който ще ти разкрием, че има избрани храни, на които можеш да се насладиш и да си заспиш сладко и сита като бебе.​

Да, здравият сън е ключът към хубостта! И в случай че ти е мъчно да заспиш, само че не искаш да медитираш или да броиш овце, а искаш да си хапнеш нещо, няма никакъв проблем - просто включи няколко потребни храни в диетата си и всичко ще бъде повече от наред и задоволяващо.

Ето какво да ядеш вечер, с цел да заспиш незабавно и да не пълнееш.
свързани новини8330на 05.10.2021
Пуйка

Идеално е в случай че можеш да хапнеш парче пуйка през нощта. Първо, протеинът от него се усвоява елементарно и това предизвиква унесеност и второ, месото на тази птица съдържа триптофан, който е виновен за производството на главния хормон на съня - мелатонин.

Киви

Този нискокалоричен плод освен контролира равнищата на холестерол в кръвта, само че и оказва помощ да заспиш по-бързо. Благодарение на кивито тялото по-активно създава хормона на щастието - серотонин, който е виновен за качеството и продължителността на съня.

Бадеми

Бадемите са богати освен на витамини от групата В, калций и магнезий, само че също по този начин задействат и производството на мелатонин и ти оказват помощ да заспиш по-бързо. Много диетолози споделят, че дребна шепа от тези ядки може елементарно да заменят даже най-мощните хапчета за сън.

Сьомга

Диетолозите ценят сьомгата освен тъй като е съвсем главният източник на Омега-3 и витамин D, само че и тъй като с помощта на витаминния си комплекс тази риба усъвършенства качеството на съня. Единственото нещо е, че сьомгата е доста мазна, тъй че е добре да не прекаляваш - една, две хапки са задоволителни, в противоположен случай рискуваш да се осъществен думите на майка ти от детството, че ще ти стане тежко и няма да можеш да заспиш въобще...

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР