От маданското село Ловци заплашват с протести, ако не се

...
От маданското село Ловци заплашват с протести, ако не се
Коментари Харесай

Село Ловци на протест заради зебра

От маданското село Ловци заплашват с митинги, в случай че не се обезопаси пешеходна пътека на основния път Смолян - Мадан, на която умря неотдавна млада жена. Трасето е републиканска пътна мрежа. Опасната пешеходна пътека е малко преди град Мадан. По нея хората от селото стигат до магазин от другата страна на пътя. В сектора има автобусна спирка и чешма, от която доста хора от региона си наливат вода.

" Проблемът е, че няма видимост, защото секторът е сред два завоя на пътя и колите, които минават с по-висока скорост, не могат да реагират, в случай че има човек на пешеходната пътека ", изясняват от селото.

На 5 юли т.г. микробус блъсна 25-годишната Наталия Костадинова от село Ловци на пешеходната пътека. Младата жена умря по-късно от контузиите си в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив.

Жителите на селото упорстват зебрата да се направи с изкуствена грапавина и секторът да се обезопаси в допълнение с нужната за това маркировка и знаци, съобщи кметът на селото Рукие Кабадалиева.

Инициативен комитет е изпратил писма с подписка до Община Мадан, Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) и до Областната дирекция на полицията в Смолян, с които упорстват да се вземат съответни ограничения за обезопасяване на сектора и намиращата се там пешеходна пътека.

Становището на Агенция " Пътна инфраструктура " е, че секторът не е в регулацията на обитаемото място и следователно няма законово право там да се слагат изкуствени неравности - така наречен " легнали служители на реда ", както и че наличната пешеходна пътека е противозаконна. От Агенцията дават мнение, че следователно вероятното решение е на мястото да се направи надлез.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР