От “Лувъра започват специална обучителна инициатива – ще учат бежанци

...
От “Лувъра започват специална обучителна инициатива – ще учат бежанци
Коментари Харесай

Бежанци ще се обучават за тур гидове в Лувъра

От “Лувъра ” стартират специфична обучителна самодейност – ще учат бежанци да бъдат тур гидове в музея, събрал една от най-впечатляващите сбирки изкуство в света, съобщи bTV.

Френският екип е въодушевен от самодейност, която към този момент работи в Берлин. Благодарение на програмата бежанци от Сирия и Ирак сега работят като тур гидове и вършат обиколки из държавните музеи на арабски, британски и немски език.

Програмата е финансирана от “Филантропия Алуаид ” – фондация на саудитския предприемач Алуаид Бин Талал. Преди време “Лувъра ” получи голямо подаяние от него, с което да ремонтира и обогати сбирката си с ислямско изкуство.

“Като шеф на ислямското изкуство в “Лувъра ” започнах да се запитвам по какъв начин може културата да ни даде по-добро схващане за ислямската цивилизация по този начин, че хората да не мислят единствено за тероризъм ”, разяснява Яник Линц, шеф на този отдел в музея.

Дори сега “Лувъра ” приема кандидатури за работа от бежанци. Целта на новата стратегия е да има платени турове на на доста езици, а освен на арабски и френски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР