От Лондон твърдят, че негативните последствия за икономиката в страната

...
От Лондон твърдят, че негативните последствия за икономиката в страната
Коментари Харесай

Химически компании предупреждават за негативни последствия от Brexit

От Лондон настояват, че отрицателните последици за стопанската система в страната ще са краткосрочни.

Brexit ще коства скъпо на английските химически компании. Още по тематиката
Една на всеки седем компании от Европейски Съюз се отхвърля от доставчиците от Англия

Негативното въздействие на Brexit се усеща върху бизнеса
21 мар 2018
Италия притегля капитали с данъчни облекчения за богатите

Очаква се закрепеният налог да е в размер от 100 хиляди евро годишно
20 мар 2018
Преходът след Brexit завършва в края на 2020 година

Това е датата, на която настояваше Европейски Съюз
19 мар 2018
Европейски Съюз предлага на Лондон комерсиална договорка със мощно стеснен достъп на банките

27-те страни показаха визията си за съглашението за свободна търговия след Brexit
7 мар 2018
BASF може да слее петролния си бизнес с компанията на съветския милиардер Михаил Фридман DEA

Германската компания има предпочитание да развива предпочитано произвеждане на пластмаси и химикали
28 ное 2017
Химическите компании Clariant и Huntsman се отхвърлиха от обединение за 20 милиарда $

Инвеститорите деятели се противопоставяха на договорката още от нейното оповестяване през май
30 окт 2017 Британските химически компании се притесняват, че следствията от Brexit ще окажат отрицателно въздействие върху бизнеса им. Основните терзания са, че няма да могат да търгуват свободно и ще са принудени да усилят разноските си. Поради това редица компании от химическия бранш във Англия се надяват страната да остане част от системата за регулации в Европейския съюз REACH, написа Reuters.

Притеснения в промишлеността

Една от тези компании е английската Zanos, която oт над 10 години внася химикали в Европейския съюз (ЕС). Изпълнителният шеф на групата Джулиън Саркар разяснява, че когато доставя артикули от Китай или Индия, ще заобикаля Обединеното кралство. " В противоположен случай разноските ще са по-високи ", сподели Саркар. Той изясни, че е взел решението, откакто английският министър председател Тереза Мей съобщи през 2017 година, че Лондон ще се отдръпна от единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз.

Специалистите предизвестяват, че цялостният вид на Brexit би засегнал освен химическата промишленост и хилядите работни места в нея, само че и обвързваните с нея браншове като автомобилния, авиационния и фармацевтичния. Проблемите в сектора имат доста по-силно влияние спрямо другите промишлености поради строгите регулации. Освен това в страните от Европейски Съюз има и спомагателни регулации при комерсиална активност, която е обвързвана с финансови услуги.

Британският министър председател Тереза Мей разяснява, че желае страната да остане част от регулаторните системи на Европейски Съюз за няколко промишлености, в това число и за химическата, само че да се отдръпна от други. Към момента от Брюксел изрично отхвърлят сходен вид. Най-големите терзания на химическите компании са за цената на митническите такси и за евентуалните закъснения при доставка.

Поради това химическите колоси се приготвят за всеки вероятен сюжет. Германският химически тръст BASF, чиято пазарна стойност е 76 милиарда евро, предвижда, че напускането на Англия ще усили разноските му с 60 млн. евро годишно. Изпълнителният шеф на BASF Кърт Бок разяснява през февруари, че е належащо да се откри градивно решение на казуса в най-кратък период.

Функциите на REACH

REACH (Регистрация, оценка, асортимент и рестрикции на химикалите) е регулативен режим, който е признат в края на 2006 година Той важи за 28-те страни на Европейския съюз, както и за Лихтенщайн, Исландия и Норвегия. Основните му предопределения са да планува евентуалния риск и да пази околната среда и физическото здраве на хората.

REACH задължава фирмите от тези страни да записват всяка създадена субстанция в база данни, чиято инспекция се прави от Европейската химическа организация в Хелзинки (ECHA). От 29 март регистрациите на английските химически групи стават невалидни, демонстрират данни на ECHA. В понеделник беше оповестена преходна договорка, която би трябвало да отсрочи това до края на 2020 година, в случай че се стигне до комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел преди Brexit.

Елизабет Шепърд, съветник по околната среда в Eversheds Sutherland, разяснява, че това е значима договорка, от която зависи конкурентната среда в сектора.

Според държавното управление във Англия излизането на страната от Европейски Съюз ще им даде опция да подписват търговски съглашения с бързо разрастващи се пазари. Властите се аргументират, че от това стопанската система на страната би изпитвала проблеми в кратковременен проект, само че в дълготраен това ще докара до нейното развиване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР