От Летище София увериха, че са взели мерки да не

...
От Летище София увериха, че са взели мерки да не
Коментари Харесай

От Летище София увериха, че са засилили мерките за гранична проверка

От Летище София увериха, че са взели ограничения да не се позволяват повече случаи като последния, при който пасажери от Бейрут са влезнали в страната без гранична инспекция. Това е станало поради позволено разбъркване на директни пасажери с такива, за които пътуването стартира от София.

Не може да се случи неизпитан пасажер да излети от летището, безапелационен е неговият изпълнителен шеф Владимир Рапанджиев:

“Ще има механически средства, с изключение на човешки фактор, с цел да можем да подсигуряваме в допустима степен, че няма да се случи това нещо “, посочи той.

Смесването на пасажери е станало на Терминал 2 и посредством камери и чиновници на Дирекция " Сигурност " са взети нужните ограничения, посочи Рапунджиев.

“В съответния ден и случай е позволено от чиновник на Дирекция " Сигурност " разбъркване на такива пасажери, тествани в стандарта отвън Европейски Съюз с пасажери, които са по стандартите на Европейска комисия и написани в Националната стратегия за сигурност. Веднага това разбъркване, когато е установено, са взети нужните ограничения отново написани в Националната стратегия и европейските регламенти, тъй че да не се допусне пробив в авиационната сигурност “, добави още той.

След направените инспекции чиновник от Дирекция " Сигурност " на летище София е уволнен, поради случая. Двама са с последно предизвестие. Ръководител на отдел е намален и е назначен нов, а различен е осъден със забележка, сподели още Рапунджиев. Всеки ден през летището минават към 2 хиляди пасажери, а сред 7 и 9 са полетите от трети страни.

Служител от дирекция „ Сигурност “ на летище София беше уволнен поради случая. Супервайзъри и началници на отдели са осъдени с предизвестие за уволняване, забележка и намаляване в служба.

Вчера стана известно, че пасажери, пристигнали от Бейрут, са влезнали в страната без паспортна инспекция. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе безапелационен, че отговорността в тази ситуация не е на Министерство на вътрешните работи, а болшинството в Народното събрание отхвърли настояването на опозицията министърът на превоза Ивайло Московски да бъди извикан в пленарната зала поради случая. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР