От КТ "Подкрепа" в Пловдив настояват за свикване на Областен

...
От КТ "Подкрепа" в Пловдив настояват за свикване на Областен
Коментари Харесай

КТ "Подкрепа" в Пловдив настоява за ваканция заради епидемия от хепатит

От КТ "Подкрепа " в Пловдив упорстват за привикване на Областен съвет по условия на труд във връзка със зачестилите случаи на хепатит А в община Раковски. Това сподели ръководителят на синдиката Атанас Кръстев.

По думите му на съвета би трябвало да се набележат незабавни ограничения за ограничение разпространението на болестта, а поради обстоятелството, че доста деца от Раковски учат в пловдивски учебни заведения - да се разгласи най-малко тридневна почивка.

Не единствено, че не се постанова оповестяване на почивка, само че това не е и мярка за ограничение на това заболяване, сподели за Българска телеграфна агенция доктор Моника Троенчева, шеф "Надзор на заразни заболявания " към РЗИ - Пловдив. Идеята тя дефинира като "несериозна и некомпетентна от здравна позиция ". В Пловдив няма никаква заплаха от това заболяване, а в община Раковски към този момент има набелязани ограничения за ограничението му, добави доктор Троенчева.

През последните няколко седмици инфектираните в Раковски доближиха 15 души, като множеството от тях са възпитаници от началния курс и деца от детската градина. Вече сме създали това, което е в нашите пълномощия - дезинфекцирахме улиците в ромската махала, премахнахме и нерегламентираните сметища, сподели кметът на общината Павел Гуджеров. Той добави, че общината има подготвеност да направи всичко по разписание на специалистите, с цел да спре разпространяването на заболяването.

От РЗИ напомнят, че заразяването с хепатит А става посредством разбъркване на нечиста вода с питейна, посредством консумация на нечиста храна от немити ръце, както и от пряк контакт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР