От КТ Подкрепа предлагат максималният осигурителен доход да стане 5000

...
От КТ Подкрепа предлагат максималният осигурителен доход да стане 5000
Коментари Харесай

5000 лв. да стане максималният осигурителен доход, предлага синдикат

От КТ " Подкрепа " оферират оптималният застрахователен приход да стане 5000 лв., а от КНСБ желаят той да бъде нараснал най-малко на 3200 лв. вместо сегашните 3000 лв., осведоми БНР.

От синдиката КТ " Подкрепа " припомнят, че заложеният принцип още при въвеждането на тавана на осигуровките е той да бъде в размер 10 пъти минималната работна заплата, което прави 6500 лв. за 2021 г. Вече е под 50 на 100 този размер, сочат сметките. От синдиката настояват, че това лишава бюджета на ДОО от 2 до 3 милиарда лв. доходи. 

И двата синдиката показват противоречие с плануваното нарастване на минималното на ден обезщетение за безработица на 12 лева, като считат, че то би трябвало да е най-малко 17 лева или 60 на 100 от минималната заплата. 

Замразяването за поредна година на паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст на 380 лева също не се приема от синдикалистите. От КНСБ желаят следващата година то да бъде най-малко 440 лева. 

Във връзка с анонса на държавното управление за даване на ваучери за храна на стойност 120 лева на хората с пенсии от минималната до равнището на линията на беднотия, КНСБ упорства даването на тази сума да бъде не под формата на ваучери, а в пари. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР