От КРИБ заявиха по повод напрежението около Закона за горивата,

...
От КРИБ заявиха по повод напрежението около Закона за горивата,
Коментари Харесай

Домусчиев: Най-голям интерес от Закона за горивата има Валентин Златев

От КРИБ обявиха във връзка напрежението към Закона за горивата, че поддържат изсветляването на бизнеса и самия норматив, само че откакто текстовете бъдат прецизирани, тъй че да не са в ущърб на строителите, минно-геоложкия и металургичния бранш.

"Представете си една мина и големите камиони, които работят вътре. Как тези камиони и тези машини ще се придвижват, примерно, до най-близката бензиностанция на "Лукойл ", която е на 10 или 15 километра, с цел да заредят. Те би трябвало да отидат до най-близката бензиностанция, която е лицензирана. Нали се сещате, че тези бензиностанции най-вероятно ще са на "Лукойл " или други 2-3 огромни вериги ", съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Българска национална телевизия.

Според него позицията на Петролната асоциация, че проблемите текстове в закона могат да се изчистят в придвижване, "са цялостни нелепости ".

"Тези хора заблуждават. Когато един закон влезе в действие, ти от първия ден си нарушител. Как да стане, те да се поправят в придвижване, а през това време Николай Валканов, да вземем за пример, би трябвало да си закара камионите на бензиностанциите на Вальо Златев, с цел да зареждат ", сподели още Кирил Домусчиев пред националната телевизия.

По думите на ръководителя на КРИБ: "Всеки знае, че той е моторът на този закон и има максимален интерес да влезе в действие: "

"Ние не можем поради ползите на един човек и дребна групичка хора към него да не пазиме ползите на българския бизнес ", добави Домусчиев. Той счита, че напускането на Петролната асоциация няма да има огромни последици за КРИБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР