От Кремъл заявиха, че „абсурдно” да се свързва Русия със

...
От Кремъл заявиха, че „абсурдно” да се свързва Русия със
Коментари Харесай

Кремъл: Абсурдно е да се свързва Русия с последните отравяния с Новичок

От Кремъл обявиха, че „ абсурдно” да се свързва Русия със гибелта на британката, която беше изложена на невротоксичния сътрудник „ Новичок”.
„ Ние не знаем дали Русия е бил упомената или обвързвана с това”, съобщи представителят на президента на Руската федерация Владимир Путин Дмитрий Песков.
„ Но сме сигурни, че в случай че това се е случило, то е тотално абсурдно”, добави Песков.
Това е първата реакция на Кремъл за отравянето на английските жители с " Новичок " покрай Солсбъри, Англия, където през март беше изложен на същото вещество някогашния двоен разузнавач Сергей Скрипал и щерка му.
Това отравяне обтегна оптимално дипломатическото напрежение сред Лондон и москва.
Песков добави, че „ ние доста съжаляваме за гибелта на английския гражданин”.
Вчера вечерта английските управляващи оповестиха, че един от двамата открити жители - Дон Стърджис на 44 година - е умряла.
Русия е „ съществено обезпокоена от продължаващите отравяния на английска територия” които „ съставляват заплаха освен за английските жители, само че и за всички европейци”, съобщи Песков.
Русия отхвърли всички обвинявания за присъединяване в отравянето на Юлия и Сергей Скрипал с невротоксичния сътрудник, създаден в Съюз на съветските социалистически републики по време на Студената война. И двамата Скрипал бяха изписани от болничното заведение и тяхната локация все още остава загадка.
По въпроса за Скрипал и първичните обвинявания против Русия Путин съобщи, че в случай че в действителност въпросния сътрудник е бил употребен, то и двамата щяха да са мъртви.
Песков отхвърли догатката на съветския представител в Организацията за възбрана на химическите (ОЗХО) Александър Шулгин, че този случай е основан, с цел да навреди на подготовката за срещата сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин.
„ Това няма нищо общо със срещата на върха”, съобщи Песков.
„ Това е повече английски въпрос и за това какъв брой те се интересуват да проведат едно същинско разследване”, споделя още Песков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР