От Кремъл обявиха днес, че са солидарни с Китай ден

...
От Кремъл обявиха днес, че са солидарни с Китай ден
Коментари Харесай

Кремъл изрази подкрепата си за Китай по въпроса с Тайван

От Кремъл оповестиха през днешния ден, че са солидарни с Китай ден след предизвестието, отправено от китайския водач Си Цзинпин към американския президент Джо Байдън " да не си играе с огъня " по тематиката с Тайван, съобщи Франс прес.

,,Разбира се, че ние сме солидарни, зачитаме суверенитета и териториалната целокупност на Китай ", съобщи пред медии представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той се разгласи против всяко деяние, способно да ескалира обстановката.

Изказването на Песков беше коментар на предизвестието на Си Цзинпин по време на видео диалога му с Джо Байдън за обстановката с Тайван. Китай счита Тайван за част от своята територия, която би трябвало да си върне, в случай че се наложи - и със мощ.

Пекин заплашва от няколко дни с " последици ", в случай че председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси извърши проекта си да посети острова. Въпреки че американски представители постоянно посещават Тайван, Китай вижда в възможната аудиенция на Пелоси сериозна провокация, като се има поради, че тя заема един от най-важните постове в Съединени американски щати.

Въпреки подбуденото напрежение, през вчерашния ден Си Цзинпин и Джо Байдън реализираха единодушие за бъдеща първа среща онлайн между тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР