От Кремъл обявиха, че няма основание за тревога, въпреки че

...
От Кремъл обявиха, че няма основание за тревога, въпреки че
Коментари Харесай

Кремъл: Няма основание за тревога, въпреки неработещите сензори за радиация

От Кремъл оповестиха, че няма съображение за паника, макар че няколко съветски станции за мониторинг на радиацията са спрели да предават информация след гърмежа на боен полигон в Русия по-рано този месец, съобщи „ Ройтерс”.

Организацията по Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ОДВЗЯО) през вчерашния ден алармира за казуса със станциите и в Дубна, Киров, Билибино и Залесово показаха подозрения, че съветските управляващи са оказали въздействие на оборудването.
Взрив при тествания на ракета умъртви водещи съветски учени Петимата експерти са тествали нов нуклеарен мотор за свръхзвуково оръжие
Днес две от станциите - в Пеледуй и Билибино, са възобновили предаването на данни, заяви Ласина Зербо от организацията. За станцията в Пеледуй по-рано не беше съобщавано, че не предава данни.

Руската държавна нуклеарна организация „ Росатом” призна, че има починали учени при детонацията на 8 август, зародила по време на тестване на ракетни мотори покрай Бяло море край Архангелск.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не разполага с точна информация дали и по какъв начин съветските радиационни станции са спрели да подават информация.
„ Росатом ” заяви за пет жертви на детонацията в Архангелска област Инцидентът от 8 август е станал по време на проби на ракетен мотор с течно гориво
Той уточни, че няма риск от повишение на равнищата на радиация и добави, че управляващите подхващат всички нужни ограничения, с цел да предотвратят възможни опасности за здравето на хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР