От края на миналата година насам богатството на основателя на

...
От края на миналата година насам богатството на основателя на
Коментари Харесай

Зaбpaвeтe Бeзoc и Гeйтc. Eднo ceмeйcтвo дъpжи бoгaтcтвo мнoгo пo-гoлямo oт тяxнoтo

От края на предходната година насам благосъстоянието на създателя на Amazon Джеф Безос е във фокуса на огромните интернационалните медии, откакто той изпревари Бил Гейтс като най-богатият човек в света. Въпреки че той има внушителната сума от над 130 милиарда $, финансовото положение на неговото семейство е доста под това на най-заможната фамилия в света.

Става въпрос за империята Уолтън, основава колосът в търговията - веригата Walmart. Именно нейните членове са класирани в последното издание на Sunday Times Rich List като най-богатото семейство в света с общо активи за 174,9 милиарда $ или 128,9 милиарда паунда.

Изчисленията в проучването се вършат на база на разнообразни знаци, като активи под формата на земи и парцели, творби на изкуството, акции в обществени компании. В резултатът не влизат данни за банкови сметки, до които изданието не би могло да има достъп.

Към данните влизат още общите активи на съпрузите, както и на други членове на фамилията, които имат общи бизнес ползи. Резултатите са към края на 2017 година.

Това, че семейството Уолтън са преди всичко не е изненадващо, като се има поради, че тяхната верига е най-мащабният бизнес в света по доходи с такива над 485 милиарда $ за 2017 година.

Walmart е учредена през 1992 година от Сам Уолтън. Голям принос за благосъстоянието на фамилията има един от седемте му наследници - щерка му Алис, която има сбирка от творби на изкуството, изчислявана на внушителните 500 милиона $.

На второ място след Уолтън са притежателите на мултинационалната корпорация Koch Industries братята Чарлз и Дейвид Кох. Тяхното общо благосъстояние е в размер на 88,9 милиарда паунда или над 120 милиарда $.

След тях поредно се подреждат Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Сред най-заможните семейства са още това на французина Бернар Арно, на Марк Зукърбърг и на американското семейство Марс, основатели на едноименната компания за сладки произведения.

 

 Снимка 356347

 

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР