От края на месец юли екипите на ЕРП Север започнаха

...
От края на месец юли екипите на ЕРП Север започнаха
Коментари Харесай

Електроразпределение Север инвестира близо 50 000 лева в обезопасяване на мрежата в област Разград

От края на месец юли екипите на ЕРП Север започнаха да инсталират дистанционери и птицезащитни устройства по въздушна линия 20 kV „ Осенец “ на територията на област Разград. Електропроводът обезпечава зареждането на четири обитаеми места на територията на региона.

Преминавайки през град Цар Калоян и селата Осенец, Балкански и Езерче, той доставя електрическа енергия на над 4 000 семейства. Инвестициите ще доведат до понижаване на разстройствата по електроразпределителната мрежа, провокирани от мощен вятър, и ще лимитират заплахата от попадане на птици напрегнат.

За обезопасяването на този сектор е планувано да бъдат сложени над 50 изолационни устройства по въздушната мрежа.

Процесът ще бъде финализиран в края на есента след прибиране на реколтите от царевица и слънчоглед, отглеждани наоколо до трасето на електропровода.

През 2020 година, в осъществяване на своята капиталова и ремонтна стратегия на територията на област Разград, Електроразпределение Север възнамерява да сложи общо 600 предпазни устройства.

За отбрана от неприятни метеорологични условия е планувано монтирането на дистанционери на общо три електропровода в региона, а за отбрана на птиците - слагането на птицебрани по протежението на общо 7 електропровода. Общата инвестиция за района се чака да доближи 50 000 лева

С осъществяването на тези мероприятия се цели доста понижаване на кратковременните разстройства на електрозахранването, породени от птици и мощен вятър.

Продължават дейностите по обезопасяване на въздушните електропроводни линии (ВЕЛ) на територията и на другите обслужвани от ЕРП Север области в Североизточна България.

През последния месец птицезащитни устройства бяха инсталирани и по ВЕЛ Присово в област Велико Търново, а в Дебелец електромонтьори възвърнаха паднало от мощния вятър гнездо. Във всички вероятни случаи се работи от подготвени екипи при специфични условия без изключване на напрежението, с цел да не се нарушава електрозахранването на клиентите.

Предприетите ограничения целят обезпечаване на безвредни условия за птиците при скупчването им по въздушните проводници преди отлитането им на юг в края на лятото. Същинската активност по планове на ЕРП Север за отбрана на птиците от попадане напрегнат в обсега на електроразпределителните уреди следва след есенната миграция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР