От края на годината ще отпаднат таксите за детските градини

...
От края на годината ще отпаднат таксите за детските градини
Коментари Харесай

През 2020 г. отпадат таксите в детските градини в община Ценово

От края на годината ще отпаднат таксите за детските градини във всички обитаеми места в региона и ще бъдат за сметка на общината. Това заяви кметът на Ценово доктор Петър Петров при откриването на образователната градина в ДГ " Радост " в село Караманово.
" Училището и детската градина са живецът на селото. Веднага откакто затворят порти обитаемото място ще стартира да обезлюдява и опустява. Ръководството на общината от години поема дофинансирането на учебните заведения и ще продължи да извършва поетия ангажимент ",  даде обещание доктор Петров.

В четирите съществени учебни заведения и детските градини на територията на община Ценово публично беше открита новата образователна година. Общо 27 първокласници прекрачиха за пръв път прага на класните стаи. Най-много – 13, са в ОУ „ Христо Ботев “ в Ценово. Най малко – трима, са първолаците в  ОУ „ Христо Ботев “ в Караманово. Учебното заведение към този момент 163 година посреща своите възпитаници. По традиция директорката Диана Борисова закичи първокласниците със здравец и им пожела " На добър път! "

" Въпреки демографската рецесия в четирите учебни заведения и детски градини се организира естествен образователен развой. В класните стаи се образоват 166 девойки и момчета. Малчуганите в детските градини са близо 100. В три от учебните заведения паралелките са слети и маломерни. За втора година слята паралелка има и в Ценово. Забелязва се наклонност за опазване на броя на учениците. Учебните заведения за обезпечени с нужния педагогичен личен състав и не изпитваме „ апетит “ за учители “, показа Иванка Боянова – старши експерт „ Образование и просвета “ в общинската администрация.
Във всички образователни заведения през летните месеци се направиха настоящи поправки и ободряване. До дни учебното заведение в Ценово ще се снабди с нова апаратура за парно отопление. За първия образователен ден всяко учебно заведение и детска градина получи дарове от Община Ценово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР