От край време се водят спорове за това колко често

...
От край време се водят спорове за това колко често
Коментари Харесай

Опитен градинар съветва как се поливат доматите и реколтата надхвърли многократно очакванията!

От край време се водят разногласия за това какъв брой постоянно би трябвало да се полива градината. Някои споделят, че два пъти дневно е златната формула, до момента в който за други един път в седмицата е съвършеният метод за развъждането на зеленчуците.

Много е значимо обаче да се вземе под внимание типът на почвата, типът на културите и самият регион.

Ще споделим с вас препоръките на един умел градинар, който беше по този начин добър да издаде тайната на богата годишна продукция от домати. Няма да се изненадате като разберете, че всичко се дължи на поливането. Този фактор е с фундаментално значение при развъждането на растенията в градината.

Как се поливат доматите, в случай че желаеме реколтата да е богата?

Веднъж седмично е изцяло задоволително доматите да се поливат. Разбира се, това предписание важи, в случай че почвата не е прекомерно суха. В противоположен случай ще се наложи напояването да бъде по-начесто. За да се резервира влагата за по-дълго време, след всяка поливка се прави прекопаване. Ако отглеждате пипер и той е в развой на цъфтене, поливайте, без да прекопавате.

Колко постоянно се полива при капково напояване?
 Ако поливате доматите по този метод, реколтата ще е ШОКИРАЩО богата! Ако поливате доматите по този метод, реколтата ще е ШОКИРАЩО богата!
Ако вярно поливате доматите, това е залог за рекордно висок рандеман. Малцина обаче го одобряват на съществено и следват прецизно препоръките...

При капковото напояване нещата наподобяват по един по-различен метод. Опитните градинари залагат на това да поливат два пъти в денонощието – един път заран и един път вечер за към час. Това е добре да се прави, в случай че почвата е доста суха.

Ако желаете да имате сладки домати и доста добра годишна продукция, водете се по зеленчуците и самата почва. Те ще сигнализират, когато се нуждаят от вода. И сами ще забележите, в случай че листата на растението стартират да увяхват или да се подвиват.

С годините опит човек се учи на всички тези тънкости и специфики, които първоначално чете и усвоява от книгите за градинарство.

Поливайте доматите постоянно и не позволявайте почвата да изсъхва изцяло. Това е златната формула за извънредно висок рандеман!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР