От край време е прието да се смята, че феновете

...
От край време е прието да се смята, че феновете
Коментари Харесай

Учени разбиха мита за вредните картофи и описаха ползите от тях в 60-страничен доклад

От край време е признато да се счита, че почитателите на картофите рано или късно надебеляват.
Затова голям брой диетолози втълпяват на стремящите се към стройна фигура, че картофите са неразрешен плод. Тези приказки, че картофите са нездравословни бяха подети даже от здравните управляващи, които предлагат да ги ограничаваме в менюто си.

Британски учени обаче оповестиха, в ново проучване завършено като 60-страничен отчет, че картофите са доста потребни и понижават риска от инфаркт и деменция, заяви в. " Дейли мейл ". Те приканват непретенциозният артикул да бъде преоценен поради " ясните изгоди за здравето ". Специалистите настояват, че картофите са толкоз потребни, че даже човек да яде единствено тях през целия си живот, " ще остане много здрав ".

Опасенията, че картофите водят до напълняване са просто сбъркани сметки. В 100 г варени картофи има единствено 80 ккал, до момента в който в 100 г макарони има 380 ккал, в 100 г елда - 360 ккал, в 100 г ориз - 350 ккал. Повече от явно е, че картофите надали ще навредят на фигурата ви.

Проф. Дерек Стюарт твърди, че в случай че човек цялостен живот яде единствено картофи, отново ще остане прекомерно здрав и предпазен от съществени заболявания. Защо - четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР