От кратко съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита

...
От кратко съобщение, публикувано на сайта на Комисията за защита
Коментари Харесай

Ozone.bg ще купува Pulsar

От малко известие, оповестено на уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) тази седмица се разбра, че скоро можем да станем очевидци да огромна договорка в бранша за търговия на електроника.

Онлайн търговецът Ozone.bg е изискал позволение от комисията да придобие най-голямата чисто верига магазини за видеоигри и гейминг аксесоари в страната Pulsar.

Сайтът за онлайн търговия Ozone.bg работи през сдружението „Озон ентъртейнмънт“, което има доходи от 15.7 млн. лева за 2018 година, както и облага от 218 хиляди лева Дружеството е едно от най-добре разрастващите се в онлайн търговията в България, като е утроило приходите си за последните две години. Pulsar от своя страна е последният огромен търговец извънредно на видеоигри в страната, като продава най-вече през физическите си магазини, съсредоточени в огромните молове. По оборот веригата е сходна като мащаб с Ozone.bg – сдружението „Пулсар“ регистрира доходи от 9.95 млн. лева за предходната година и 55 хиляди лева облага

Сделката е разумна, защото Озон ентъртейнмънт няма физически магазини, разчита единствено на онлайн продажбите, до момента в който пък при Пулсар приходите през последните години са относително консистентни и не се следят високи темпове на напредък.

Двете страни избират да не разясняват преди Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе дали договорката ще бъде утвърдена, която обичайно лишава няколко месеца.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР