Oт компанията са отказали да коментират изявлението на Вестагер. Още

...
Oт компанията са отказали да коментират изявлението на Вестагер. Още
Коментари Харесай

ЕС разследва дали Amazon злоупотребява с данните на търговците

Oт компанията са отказали да разясняват изказването на Вестагер.

Още по тематиката
Американските софтуерни колоси се концентрират върху AI пазара в Китай

Пекин се бори за международно владичество в областта на изкуствения разсъдък, само че има потребност от съдействие
20 сеп 2018
Американски софтуерни компании с финален опит да спрат митата върху китайския импорт

Cisco, Dell, Hewlett Packard Enterprise и Juniper Networks предизвестиха, че ограниченията на Тръмп ще навредят на американския консуматор
8 сеп 2018 След като наложи санкция на Гугъл в размер на 5 милиарда $, еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргарете Вестагер се насочва към различен американски софтуерен колос – Amazon.

Късно в сряда Вестагер разгласи, че регулаторът събира информация от търговци, които продават стоките си на уеб страницата на Amazon. По думите ѝ на дневен ред е въпросът дали компанията на Джеф Безос употребява данните за търговците, с цел да обезпечи преимущество на личните си артикули, които предлага.

Нов удар за Amazon

" Все още сме в начална фаза и не сме завели дело публично. Искаме да се убедим, че разбираме казуса напълно ", съобщи Вестагер. През уеб страницата на Amazon могат да се закупят както лични артикули на компанията, по този начин и на други ритейлъри. Данни за продажбите на американската компания демонстрират, че през 2017 година повече от половината от продадените артикули са на трети страни.

Ако европейският регулаторът заведе дело, Amazon ще би трябвало да се отбранява на два фронта. По-рано тази година Доналд Тръмп загатна, че ще стартира антитръстово следствие против компанията. Първият залп на американския президент против компанията беше още през април – тогава беше стартирано публично следствие на американските пощи поради подозрения по отношение на работата на службата с Амаzon. Освен това, Тръмп от време на време атакува компанията и Безос, който е притежател на едно от най-влиятелните и сериозни към президента издания в Съединени американски щати – Washington Post.

и нов удар по софтуерните компании

Вестагер има право да наложи санкция на фирмите, които са нарушили европейското антитръстово законодателство, в размер на до 10% от общите им доходи. През 2017 година приходите на компанията са в размер на над 1.9 милиарда $. По-рано тази година Вестагер санкции Гугъл с рекордните 5 милиарда $ поради това, че компанията постанова личните си приложения в притежаваната от нея операционна система Android. Наскоро под прицел беше и договорката за придобиването на приложението Shazam от Apple, само че компанията не беше уличена в непозволени дейности.
Компанията стартира да предлага услугите си в Турция
Amazon разгласи, че стартира да предлага услугите си в Турция. Компанията ще продава артикули от 15 категории на клиенти в страната. " Ние се ангажираме да изградим нашия бизнес в Турция през идващите месеци, като разтеглим опциите за избор и доставки ", декларира Сам Никълс, управител за района.
Компанията на Джеф Безос също по този начин разисква проект до 2021 година да открие до 3000 магазина AmazonGo, в които няма каси и продавачи. Според Bloomberg това е нападателно и скъпо разгръщане, което ще заплаши веригите магазини 7-Eleven, заведенията за хранене за бързо хранене като Subway и Panera Bread, фамилните пицарии, както и продавачите на тако.
Компанията откри първия си подобен магазин в Сиатъл през януари тази година, а по-късно още два магазина в същия град и четвърти в Чикаго.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР