От компанията са оптимисти, че Пекин ще намери решение. Още

...
От компанията са оптимисти, че Пекин ще намери решение. Още
Коментари Харесай

Tencent загуби близо 180 млрд. долара капитализация от януари досега

От компанията са оптимисти, че Пекин ще откри решение.

Още по тематиката
Икономическата страна на мира сред Етиопия и Еритрея

Двете страни подписаха съглашение за привършване на 20-годишна война, отваряйки порти за стопанско развиване на района
19 авг 2018
Германската финтех компания Wirecard към този момент коства повече от Deutsche Bank

Акциите на доставчика на платежни услуги са поскъпнали с 84% от началото на годината
18 авг 2018
Ще има ли борсов махмурлук

Една от най-големите капиталови банки Morgan Stanley чака разпродажби на софтуерните компании и мощна волатилност на пазарите през есента
17 авг 2018
Бордът на Tesla изследва проекта на Мъск да направи компанията непублична

Директорите имат намерение да се срещнат с финансови съветници през идната седмица
12 авг 2018 Нетната облага на Tencent е намаляла с 2% до 2.59 милиарда $ (17.87 милиарда китайски юана) през второто тримесечие, а акциите на основателя на WeChat, водещата китайска платформа за обществени медии, и известната видео игра Honor of Kings означиха най-лошото си показване за последните 9 месеца, оповестява Financial Times. Пазарната капитализация на Tencent се е свила с близо 170 милиарда $ от януари до момента. Тогава те доближиха исторически връх и направиха компанията водач по пазарна капитализация в Азия с 573 милиарда $. В петък акциите на компанията възвърнаха почти 4% от цената си.

Ръката на Пекин

Отражението на китайските регулации е изключително видимо в бизнесът с видеоигри на компанията, приходите от който са намалели с 19% на тримесечна база, откакто нови регулации замразиха представянето на нови игри. В допълнение към това, китайските регулатори принудиха Tencent да изтегли Monster Hunter: World, една от най-очакваните видеоигри на компанията, която към този момент има към 1 милион предварителни поръчки, заради неспазване на избрани условия за наличие.

От компанията обаче са оптимисти, че това ще се промени. Президентът на Tencent, Мартин Лау, съобщи пред анализаторите, че сега процедурата за издаване на лицензи за нови видеоигри, които към момента не са утвърдени е комплицирана, само че " от администрацията са наясно с това и работят по въпроса ". От Пекин показаха краткотрайни позволения, които разрешават на основателите на игри да усилят приходите си като оферират повече вътрешни функционалности в игрите. Лау обаче призна че решение на казуса с дълготрайното лицензиране на нови видеоигри към момента не е близо.

Новите регулаторни условия не са първия регулаторен удар върху Tencent. Преди към година, държавното управление нападна водещата игра на компанията Honor of Kings като я дефинира като пристрастяваща и надлежно принуди производителя да ограничи времето, което децата могат да прекарват в играта. Това регулаторно решение коства на компанията 15 милиарда $ от пазарната й капитализация.

Дънкан Кларк, ръководител на консултантската компания за технологии, BDA, съобщи, че издаването на нови регулаторни решения е част от тактиката на президента Кси Дзинпин да затегне политическия си надзор. Кларк съпостави ролята на видеоигрите в актуален Китай с вяра, която обезпечава достъп на президента до младото подрастващо потомство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР