От компанията-производител на изтребителите Ф-16 прогнозират, че преговорите между България

...
От компанията-производител на изтребителите Ф-16 прогнозират, че преговорите между България
Коментари Харесай

В Пловдив представиха последния модел Ф-16 Блок 70

От компанията-производител на изтребителите Ф-16 предвиждат, че договарянията сред България и Съединените щати могат да приключат до юли. Ако се стигне до договорка в този период, новите бойни самолети ще дойдат у нас през 2023 година. Днес в Пловдив, от корпорацията Локхийд Мартин показаха последния модел Ф-16 Блок 70, от който се чака България да закупи 8 машини.

Пловдив

От компанията производител подчертаха, че Ф-16 Блок 70 е с усъвършенствана издръжливост на корпуса, последно потомство оръжейни системи, увеличена товароподемност и радарна система, която наблюдава по едно и също време до 20 въздушни и наземни цели. Новост е и специфична система за отбягване на конфликт със земята, когато водачът не е в положение да ръководи изтребителя. Производството на тази последна трансформация ще стартира в Южна Каролина до броени месеци.
Джеймс Робинсън - шеф " Международно развиване на F-16 " в Локхийд Мартин: В момента индустриалната ни база е на финалният стадий от своето създаване, текат последните проби. Очаква се да стартираме работа това лято, първата поръчка е за Бахрейн.
От компанията не пожелаха да разясняват цените на новите самолети, като прецизираха, че това е сделка на държавно равнище. Но не скриха, че чакат България и Съединените щати да приключат договарянията за новите изтребители в най - скоро време.
Джеймс Робинсън: Подчертавам, че ние сме единствено реализатори, решенията се взимат от държавните управления на България и Съединени американски щати. Но ние като хора, които имат отношение към този контракт, се надяваме началото на лятото- юни, юли да се стигне до някаква договореност.  © БГНЕС
Ако това се случи, новите изтребители ще дойдат у нас през 2023 година. Производителят подсигурява 8 хиляди часа безсервизно прилагане. А в пакетната цена за 8-те самолета Ф-16 Блок 70, е включено и образованието на българските водачи и механици.
Джеймс Робинсън: Пилотите от база Граф Игнатиево ще би трябвало да прекарат в Съединените щати от 9 до 12 месеца. Като първите 9 месеца е образованието за ръководство на Ф-16, а по-късно ще се приготвят да образоват други водачи на място тук, в България.
Целта е щом новите изтребители дойдат у нас, да могат да влязат неотложно в употреба. От компанията - производител допълниха, че имат интерес и за взаимни действия с български компании за поддръжка на самолетите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР