От компанията на Васил Божков - Нове холдинг, излязоха с

...
От компанията на Васил Божков - Нове холдинг, излязоха с
Коментари Харесай

Компанията на Божков: Налагането на запорите на фирмите ни е абсолютен произвол

От компанията на Васил Божков - " Нове холдинг ", излязоха с публична позиция след последите събития към запорирането на компании на предприемача.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Налагането на запори на компании, свързани с предприемача Васил Божков, както и запори на негово персонално имущество без наложителното за това правосъдно предписание може да се дефинира единствено по един метод – като безспорен произвол. 

    По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на авансово застраховане подлежат само вземания за налози и осигурителни вноски, само че не и други обществени вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са открити с влезнал в действие инспекционен акт. Такъв е инспекционен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата обстановка във връзка с изказванията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал интервал.

    По отношение на персоналното имущество на господин Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при съществуване на задоволително данни и обосновано съмнение за нелегално добито имущество, само че още веднъж с стимулирано искане до съда. При дейности на данъчни органи, това още веднъж не може да стане без влезнал в действие данъчен инспекционен акт. 

    Отново желаеме да напомним, че господин Божков е акционер във въпросните компании и на тази основа дейностите против него са безусловно незаконосъобразни.

    С всеки идващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че задачата е преодоляването на сполучлив частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от банкрут. Всички дейности на властимащите – хора и институции, са в прорез с настоящите в страната ни закони. Те целят на процедура да блокират активността ни като слагат фирмите в неспособност да правят естествената си активност. Така да вземем за пример, трябваше да бъдат платтени 41 000 евро на мениджърска организация за два прехвърлянето за ПФК “Левски ” и в случай че тази сума не бе обезпечена, клубът би изгубил 3 т. от шампионата, а при закъснение от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също през днешния ден беше срокът да се платят 144 000 лева по съглашението за задълженията на клуба в размер на 5 млн. към Национална агенция за приходите. Ако не бяха обезпечени в период, това би развалило автоматизирано съглашението, което щеше да значи поредна голяма загуба за клуба. Това е единствено един прегледен образец. Утре ние няма да сме в положение да оперираме с активите на фирмите си заради незаконосъобразните дейности на правоохранителните органи и това ще докара до доста последици на доста равнища. 

    Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, макар държавните институции и репресивния държавен уред ".
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ARAB 1981 IA (преди 45 секунди) Рейтинг: 40 | Одобрение: 0 Яжте пацула! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР