От компании за производство на компоненти и сглобяване на iPhone

...
От компании за производство на компоненти и сглобяване на iPhone
Коментари Харесай

Производители на смартфони се местят от Китай в Източна Европа заради търговската война

От компании за произвеждане на съставни елементи и сглобяване на iPhone до такива за компютри редица компании в софтуерната сфера обмислят благоприятни условия за пренасяне на продукцията си от Китай към Източна Европа, Мексико и Югоизточна Азия.

Първата такава стъпка започнаха от Foxconn Technology, които са измежду основните снабдители за Apple. Преди време сдружението отвори цех за екрани за 10 милиарда $ в сърцето на Америка.

На фона на спора сред Съединени американски щати и Китай редица софтуерни компании, най-вече от Тайван, търсят опция за пренасяне на производството си в чужбина, пишат в собствен разбор от Bloomberg. Тези компании са измежду най-големите на световния пазар на съставни елементи за електронни устройства.

След Foxconn от управленията на Pegatron и Inventec оповестиха, че са разкрили метод да лимитират отрицателния резултат на комерсиалната война върху бизнеса си.

" Започнахме да работим по механизъм за ограничение на актуалните опасности, идващи от комерсиалните дебати ", съобщи Лиао Сун-Янг, който е изпълнителен шеф на производителя на iPhone Pegatron.

кратковременен проект компанията възнамерява да отвори произвеждане в Чехия, Мексико и Тайван. На по-късен стадий ще се търсят благоприятни условия за същата стъпка в Индия или друга страна в Югоизточна Азия.

Останалите водещи сдружения, като значимия за Apple снабдител Invetec и производителите на компютри за едни от най-големите международни марки Quanta и Compal също настояват, че следва да изберат дестинации отвън Китай за отваряне на фабрики.

От Quanta възнамеряват да разширят производството си в Калифорния и Тенеси или в Германия. От Compal готвят същото в Мексико, Полша, Тайван или Виетнам.

Шестте най-големи компании от сектора в Тайван - Compal Electronics, Hon Hai Precision Industry, Inventec, Pegatron, Quanta Computer и Wistron, са генерирали 296 милиарда $ доходи през 2017 година - сума съвсем колкото цялата стопанска система на Пакистан, да вземем за пример.

Нещо повече - те имат сериозен принос в износа на Китай в тази промишленост. 15 от 20-те най-големи експортьори от втората по величина стопанска система за Съединени американски щати са точно тайвански. Всички тези компании са дъщерни компании на шестте водещи, които към този момент бяха упоменати.

" Особено значимо ще бъде за тайванските компании да диверсифицират своята продукция, като наподобява, че спорът сред Съединени американски щати и Китай няма да бъде пропуснат скоро ", разяснява Ву Чунг-шу от Chung-Hua Institution for Economic Research в Тайпе. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР