От Комисията за финансов надзор (КФН) не са предлагали лимитите

...
От Комисията за финансов надзор (КФН) не са предлагали лимитите
Коментари Харесай

Зам.-шеф на КФН: Лимитите на обезщетенията при смърт трябва да са временни

От Комисията за финансов контрол (КФН) не са предложили лимитите за обезщетение при гибел, които провокираха съществено напрежение през последните дни. Това разгласи пред bTV в първото си изявление Владимир Савов, зам.-председател на КФН с сектор „ Застрахователен надзор”. Той пое поста от подалата оставка поради абсурда със ЗК „ Олимпик” Ралица Агайн.

Савов разяснява, че ограничавания би трябвало да има, само че те да работят краткотрайно, до момента в който се създаде цялостна методика за установяване размера на компенсациите – и за болки и премеждия, и за икономическите загуби на семейство, което към този момент няма да може да разчита на заплатата на бащата да вземем за пример.

След решението на Върховен касационен съд от средата на тази година да се разшири кръга от родственици с право на обезщетение при гибел на пътя КФН е направила разбор и е открила, че в бранша ще има дефицит.

" И в международен мащаб застраховката „ Гражданска отговорност” е сложен бизнес, от нея мъчно се печели. В доста случаи застрахователят е предлага към други свои артикули. КФН е изследвала този проблем и може да се каже, че за предходната година общо сегмента „ Гражданска отговорност” има дефицит на събираната награда ", сподели Савов.

По думите му цена от 1000 лв. за " Гражданска отговорност " не е разумна. " По принцип в европейски мащаб застраховките в България са релативно ниски, до момента в който компенсации към този момент приближават средноевропейските ", добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР