От Комисията по регионална политика не бягаме от диалог с

...
От Комисията по регионална политика не бягаме от диалог с
Коментари Харесай

Ще се преразгледат глобите за каравана или палатка край плажа

От Комисията по районна политика не бягаме от разговор с неправителствените организации. Всички ние като виновни хора не хвърляме текстове в законите за те в никакъв случай да не се извършват. Идеята да подкрепим къмпинг туризма не е виртуална. Това съобщи Искрен Веселинов, който е ръководител на парламентарната комисия по районно развиване, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Ясно е, че никой няма да тръгне да глоби къмпингуващите, без да са основани условия за това ", акцентира той. "Напротив, ние сме много гъвкави, удължавали сме периоди, които от време на време не са отговаряли на действителността ", добави ръководителят на комисията.

„ Редно е в идващите седмици да създадем свободен спор, с цел да чуем вашите визии без да сме лимитирани от времето “, предложи Веселинов.

„ При свободното къмпингуване би трябвало да има правила. Нашата парламентарна група постоянно е търсила салдото. Прочетете целия законопроект и ще видите какъв брой са повишени глобите към концесионерите, само че и свободното къмпингуване не значи свободия “. Това съобщи Александър Ненков от ГЕРБ.

"Предлагаме редакция на параграфа в закона, с цел да се промени регламента за свободното къмпингуване. Трябва да има някакви обикновени правила. Санкциите би трябвало да се съответни според от нарушаването. Ще търсим и по-гъвкав модел “, увери той.

Припомняме, че през вчерашния ден еколозите стачкуваха против измененията в закона, които не разрешават свободното къмпингуване. Природозащитниците се заканват да сезират Конституционния съд, в случай че измененията бъдат признати. През идващите дни предстоят още митинги.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР