От Комисията по правни въпроси подкрепихме единодушно всички проекти за

...
От Комисията по правни въпроси подкрепихме единодушно всички проекти за
Коментари Харесай

Атанасова: Подкрепихме всички проекти за отмяна на съкратеното съдебно следствие

От Комисията по правни въпроси подкрепихме единомислещо всички планове за анулация на съкратеното правосъдно разследване. Има импортирани 4 законопроекта. Забравихме политическите си пристрастия и това, че сме съперници, в името на това да дадем късмет за правдивост. Това съобщи в предаването " Още от деня " депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Държим обаче да се организира необятен публичен спор за това дали за сметка на справедливостта да се разделим с бързото преустановяване на процеса ", съобщи тя.

" Ако се върнем обратно във времето, бавността на процесите, главно на наказателния развой, е била мотивът да се промени наказателният кодекс. Законът е изменен още веднъж и през 2010 година Над 200 000 присъди не са могли да бъдат прочетени, тъй като е изтекла отминалостта. Именно поради това е взето това решение за смяна. Само че в този момент тази опция се употребява от лицата, с цел да понижат присъдите си. Справедливост и експедитивност - това са двете най-важни предпоставки, с цел да може хората да бъдат задоволени от работата на съда. Подкрепихме всички законопроекти на първо четене ", сподели още Атанасова.

" Има зелена светлина и Правната комисия се сплоти в поддръжка на всички законопроекти ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР