От коалиция Левицата!“ призоваха за оставката на Иван Гешев, Борислав

...
От коалиция Левицата!“ призоваха за оставката на Иван Гешев, Борислав
Коментари Харесай

„Левицата!“ поиска оставката на главния прокурор и заместниците му

От коалиция „ Левицата! “ приканиха за оставката на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров. Според Татяна Дончева те не разполагат с потенциал да овладеят системата , а до актуалната спешна обстановка се е стигнало след г рубо кадруване на ГЕРБ и Движение за права и свободи в системата .

По време на брифинг на лявото обединяване по тематиката Мая Манолова съобщи, че е от основно значение да бъде попълнена парламентарната квота във Висшия правосъден съвет /ВСС/ и инспектората на Висш съдебен съвет . Тя предизвести, че в случай че изборът на членове на Висш съдебен съвет се организира по досегашния метод е ясно, че резултатът ще бъде същият. Затова от „ Левицата! “ оферират предложенията за членове на Висш съдебен съвет да бъдат направени от престижите в правото, академичната общественост, съсловните организации, правозащитници. Те приканиха да се отвори Народното събрание, правната комисия точно за тези престижи и те да предложат новите членове на Висш съдебен съвет. А депутатите в незабавен порядък да обезпечат болшинство, което да избере тези членове и да спрат да лъжат гласоподавателите си.

„ През последните дни сме като в мафиотски трилър. Две групировки се бият между тях по заповед на партийни вождове. Все по-ясно е от всеки различен път, че партийни централи управляват, кадруват, ръководят цялата правосъдна система. Кризата от прокуратурата минава и в другите институции. Става ясно, че институциите и страната се нуждаят не просто от изчегъртване, а от тонове белина, които да ги почистят “, безапелационна е Манолова.

Според нея на този декор поръчките на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/, че ще търсят болшинство за промени в Конституцията, са фантасмагории . Те не могат да съберат болшинство за държавно управление, какво остава за съответни и смислени промени в Конституцията и правосъдна промяна, считат от „ Левицата! “.

Манолова предизвести, че няколко партии в Народното събрание са били постигнали сделка и в случай че не е това изказване, в този момент „ щяхме да имаме хартиената коалиция или обединението „ Магнитски “ в едно държавно управление, което да бетонира пътя на мафията в страната. Слава Богу, това не се случи “ , сподели Манолова.

По думите ѝ в този момент е сериозно значимо това Народно заседание да оправдае съществуването си и да опита да изтрие позора от първия месец безучастие. Според Манолова партиите нямат нито способността, нито желанието да създадат държавно управление. Напротив – боязън ги е .

При състояние, че няма да има държавно управление, съгласно „ Левицата! “ най-важните задания , които Народното събрание не може да отсрочва са изборът на членове на Висш съдебен съвет, приемането на бюджет и най-неотложните закони от Плана за възобновяване и резистентност. Манолова уточни, че и тази седмица единствено една комисия е присъединила в съвещанието си разглеждането на бюджета – тази за българите в чужбина.

Румен Петков разкритикува по какъв начин Народното събрание ще прави промени и ще приема промени в Конституцията с некомпетентен човек , отпред на Правната комисия като. Той уточни, че след „ Наско – културата “ в министерството, в този момент ще имаме „ Стою – правото “ в Народното събрание. Петков иронично предложи под надписа „ Съединението прави силата “ на фасадата на Народното събрание да се запише „ Стою прави правото “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР