От КНСБ са в готовност за подписване на анекс за

...
От КНСБ са в готовност за подписване на анекс за
Коментари Харесай

КНСБ са в готовност за повишени заплати и във висшите училища

От КНСБ са в подготвеност за сключване на анекс за растеж на възнагражденията на университетския състав във Висшите учебни заведения, осведомят от синдиката.

Ресорната организация на КНСБ е в очакване за подписване на анекс към Националното съглашение, вписано като Браншови Колективен трудов контракт за висшето обучение, с който да се обезпечи повдигането на месечните хонорари за всички университетски длъжности и приемане на предстоящите от април тази година нараствания.
 Средната учителска заплата да е 2032 лева от 1 септември, ще желае МОН
Средната учителска заплата да е 2032 лева от 1 септември, ще желае МОН

С 20% се покачва добавката за храненето на децата

Писмото е изпратено от водача на НБС ВОН Лиляна Вълчева до премиера в оставка Кирил Петков, до министрите на финансите Асен Василев и на образованието и науката Николай Денков и до Съвета на ректорите.

Писмото е във връзка разпределянето на спомагателните средства в размер на 20 млн. лева според от броя на заетия цифров състав по университетски длъжности към 01 април 2022 г ., както и по отношение на контрактуваните равнища на съществени месечни хонорари за всички университетски длъжности, реализирани в края на 2020 година с Националното съглашение сред МОН, Съвета на ректорите и национално представителните синдикати ВОН-КНСБ и СВО-КТ " Подкрепа ".
 Българска академия на науките желае преправка на част от новите правила за университетските преподаватели
Българска академия на науките желае преправка на част от новите правила за университетските преподаватели

Българската академия на науките кардинално поддържа препоръчаните от МОН промени

В Министерството на образованието и науката е импортирана таблица от ВОН с калкулации, подкрепена с 21 заявления на 2/3 от държавните Висши учебни заведения , която да послужи при договарянията по анекса, както и за актуализация на Постановление № 371 от 17 декември 2020 година на Министерския съвет, отнасящо се до началното главно месечно заплащане на академичната служба Асистент.

Според таблицата разпределянето на плануваните 19 562 580 млн. лева е както следва:

за университетските длъжности Асистент и Главен помощник - началното главно месечно заплащане е надлежно 1500 лева и 1600 лева.; за университетските длъжности Доцент и Професор - надлежно 1740 лева и 1940 лева

Разликата от 437 420 лева е планувана при вероятно равнене на сумите за ДВУ при договарянията в МОН , както и за спомагателни средства за нехабилитирания състав на сътрудниците от МУ-Плевен.

Изчислението е направено за 9-месечен интервал при растеж 15,4 % за университетските длъжности Асистент и Главен помощник при стъпка от 100 лева, а за университетските длъжности Доцент и Професор надлежно 16 и 21,25 %.

Синдикалното управление удостоверява, че при изчисленията е употребена одобрената методика, на чиято база са подписаните начални хонорари в Националното съглашение от 25 ноември 2020 година и Браншовия Колективен трудов контракт, вписан в регистъра на ИА ГИТ на 01 февруари 2021 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР