От КНСБ обявиха, че дори бюджетът на Националната здравно-осигурителна ката

...
От КНСБ обявиха, че дори бюджетът на Националната здравно-осигурителна ката
Коментари Харесай

От КНСБ настояват да се даде право на общините да определят заплатите на лекарите в общинските болници

От КНСБ оповестиха, че даже бюджетът на Националната здравно-осигурителна ката да бъде повишен с желаните от Българския лекарския съюз 400 милиона лв. през 2018 година, това няма да бъде усетено осезаемо. Според вицепрезидента на синдиката Иван Кокалов , който е член на Надзорния съвет на Здравната каса, действителното завишение ще е с към 300 милиона лв.:
Това надали ще даде опция на Лекарския съюз да контракти някакво сензитивно нарастване на цени тук и там. Негативният резултат върху това, че Касата стартира да заплаща нови молекули, нови позиции, ще стартира да се регистрира тъкмо от идната година и по-нататък. Има заложен недостиг, който не се знае какъв брой ще бъде тъкмо заради тази причина. Касата продължава да бъде една огромна аптека.
От КНСБ упорстват да се даде право на общините да дефинират заплатите на лекарите в общинските лечебни заведения. В момента те се разпореждат единствено с имуществото и техниката, сподели Кокалов:Тя не може да даде пари за заплати, което е нон сенс, тъй като кметът го избират мажоритарно. Той дава обещание, че туй ще направи, онуй ще направи, а в това време, дори и да има пари, той не може да усили заплатите на личния състав, което е нон сенс -  значи, че би трябвало да се смени законът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР