От КНСБ настояват за въвеждане на необлагаем минимум и на

...
От КНСБ настояват за въвеждане на необлагаем минимум и на
Коментари Харесай

Бизнесмен проповядва: Данъците са кражба, изземването на пари от държавата е неморално

От КНСБ упорстват за въвеждане на необлагаем най-малко и на налог " Богатство ". От синдиката оферират още въвеждане на необлагаем най-малък първичен приход за млади фамилии , което съгласно синдиката ще подтиква сключването на цивилен брак, раждаемостта и потреблението.
 Данък
Данък " благосъстояние " желае КНСБ; НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация отстраниха Сидеров от началник на ПГ на патриотите

Преглед на печата

Бизнесменът Ивайло Пенчев, който е притежател на компанията за произвеждане на стени за катерене Walltopia, назова предложенията на синдиката " надълбоко аморални " и отсече, че това било кражба на пари .

" Същността на данъчното облагане е принудително изземване на пари от хора, които са ги изкарали почтено . В една правова страна този, който е изкарал повече пари, е основал повече богатства за останалите. Насилственото изземване на повече пари е аморално ", обясни философията си Пенчев.

От своя страна Ваня Григорова от синдиката КТ " Подкрепа " разяснява, че това била естествена реакция на хората с парите , " естественият спор сред капитала и труда ".

" В същото това време тези хора доста обичат да вземат участие в благотворителни акции. Когато обаче го правиш, за да си измиеш лицето пред обществото, тогава е неприятно и просто пиар ", настоя тя.

Тя акцентира, че налозите не са кражба, а става въпрос за публичен контракт, по отношение на който всеки би трябвало да взе участие според опциите си във действието на обществото .

" Този вид индивидуализъм (глашатай на който е Ивайло Пенчев, б. р.) е надълбоко навлязъл в публичните връзки, при което се зачертават базови правила на съществуването на обществото . Това са естествени подходи в западноевропейските страни ", обясни синдикалистката.

Ивайло Пенчев отвърна, като акцентира, че " хората, които " употребяват " налози, са главно държавните чиновници и всички други организации, които не основават стойност. В тази група включвам и компании, които работят единствено за държавни поръчки . Това са хора, които се хранят от налозите и имат интерес те да нарастват. Всички други, които ги заплащат, са платци на налози ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР