От КНСБ настояват за свикване на извънредно заседание на Консултативния

...
От КНСБ настояват за свикване на извънредно заседание на Консултативния
Коментари Харесай

КНСБ иска спешна среща заради въглищните централи

От КНСБ упорстват за привикване на изключително съвещание на Консултативния съвет за Европейската зелена договорка поради разискване за закриване на въглищните централи.

В позиция на синдиката се цитира съответно полемиката от 5 юли, на която е била разисквана задачата за Пътната карта да преглежда 2 сюжета за декарбонизация на енергийния бранш, които да включват стъпки за последователно прекъсване изгарянето на въглища до 2030 година и оттатък, само че не по-късно от 2038 година, и която да е обществена и да е утвърдена от държавното управление и Народното събрание.

КНСБ интензивно е обсъждала вероятните решения, само че нито един от тях не планува привършване потреблението на изкопаеми горива към 2030 година Според синдиката натискът за включване на подобен сюжет е самоцелен, голословен и отвън рамката на постигнатите взаимни отстъпки.

От КНСБ декларират, че няма да вземат участие в разискване на екстремални сюжети, които могат да бъдат употребени за взимане на политическо решение за прекъсване на работата на въглищните централи.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР