От КНСБ настояват за специален закон за ВиК, който да

...
От КНСБ настояват за специален закон за ВиК, който да
Коментари Харесай

КНСБ иска увеличение на заплатите във водния сектор с 15 на сто

От КНСБ упорстват за специфичен закон за ВиК, който да основава условия за решение на проблемите в бранша и да подсигурява обществения му темперамент.

За това настоя заместник-председателят на НБС " Водоснабдител " Евгени Янев на журналистическия семинар " Жизненият стандарт - във фокуса на медиите " в село Белчински бани.

На фона на междинния растеж към 10% на заплатите, за които се бори и договаря КНСБ, за бранш ВиК приказваме за растеж на заплатите сред 3-4% годишно. Към 31 март 2019 година междинната работна заплата в този бранш е 855 лв.. Средната възраст на личния състав във ВиК бранша е над 51 година и в случай че не се вземат незабавни ограничения до 5-10 година секторът може да се окаже без всевъзможни експерти. Тогава проблемите се чака да бъдат огромни и страшни, предвиждат от КНСБ.

Във водния бранш общественото напрежение пораства и е инициирана подписка във връзка с действителни и бързи дейности за гледище за нов специфичен закон за ВиК услугите.

" По-лош от държавния монопол, е частният ", уточни Евгени Янев. От КНСБ желаят нов регулаторен механизъм, до 15% нарастване на заплатите до края на регулаторния интервал и въвеждане на водни помощи посредством ваучери.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР