От кмета Тотев с чувство за хумор: Топ 10 истински

...
От кмета Тотев с чувство за хумор: Топ 10 истински
Коментари Харесай

Кой разпъва чадър над Иван Тотев

От кмета Тотев с възприятие за комизъм: Топ 10 същински неистини Послъгва ли кметът Тотев? АНКЕТА

Дали Иван Тотев ще почерпи през днешния ден? Да, 1 април не е Ивановден, нито пък кметът на Пловдив е роден на тази дата. Деня на лъжата обаче е съвършен за персонален празник на Тотев. Без подбив, от време на време се чудя по какъв начин спи този човек.

Трябва да си огромен гьонсурат, с цел да си лягаш спокоен вечер, когато всеки ден край теб отстрелват кметове и политици за надалеч по-малки бели от тези, които градоначалникът на Пловдив сътвори за 7 години. Или да си сигурен, че някой е разпънал над тебе голям данъчен и прокурорски чадър, който в никакъв случай няма да бъде вдигнат.

Миналата седмица у нас политически фигури от друг диаметър бяха сложени под голям публичен напън за незначителни престъпления и даже единствено за подозрения, че са правили нещо неправилно в персоналния си живот. Някои дори се разделиха с постовете си. Самият министър председател изиска и получи оставката на най-важния човек в партията си, с цел да покаже, че

за Борисов най-съществен е моралът в политиката.

Министър-председателят даже не попита Цветанов от кое място се познава с Мирянови от " Артекс " и по какъв начин е съумял да спазари преференциалната цена за жилището на ул. " Латинка ". Заради същите правила, наложени от премиера в ГЕРБ, през последните месеци си отидоха четирима министри, няколко замове и шефове на значими държавни организации и ведомства.

Още през зимата министър председателят предизвести съпартийците си от ГЕРБ да внимават кой какви ги прави, тъй като след алената сигнална лампа ще им пусне и синята. Бойко Борисов е извънредно сензитивен към внушенията за корупция измежду българските властимащи, с които не стопират да ни обстрелват от Брюксел, американския департамент и международните медии. Именно обява на " Свободна Европа " провокира абсурда с жилищата на ул. " Латинка ", който смъкна от политическата сцена половин дузина основни фигури от ръководещата партия.

На фона на политическите земетресения, в епицентъра на които са подозренията за злоупотреби с власт, корупционни схеми при харченето на публични средства и бързото замогване на политици, кметът на Пловдив Иван Тотев продължава да стои несмущаван в периферията на абсурда. Той все по този начин ръководи града еднолично, реализирайки персоналния си и семеен разцвет.

Чудя се в цялата тази патаклама кой стои зад Тотев и го пази от естествения интерес, който би трябвало да демонстрират към делата му Национална агенция за приходите, Икономическа полиция, КОНПИ и прокуратурата. Защото, в случай че Стойно Чачов от Стрелча е държал на каишка дузина служители от администрацията си, злоупотребявайки с властта си,

Тотев държи на синджир целия град.

А до момента в който Цветанов се пържи в пъкъла на публичния упрек поради един апартамент, кметът на Пловдив си напазарува несмущаван цели квартали. На Иван Тотев очевидно доста му върви на проверяващи от всевъзможни институции. Ако не беше по този начин, той от дълго време трябваше да усети справедливостта на българското правораздаване. И в случай че се размине единствено с условни присъди, да работи нещо потребно в бизнеса на майки си и брат си.

Всъщност политическата кариера на Иван Тотев трябваше да е свършила още преди да стартира, след оня запис, в който той споделя едно към едно по какъв начин се печелят избори в регион " Източен " с пазаруване на гласове и производство на невалидни бюлетини. Когато авторското му видео по въпроса не се видя почтено за прокурорска номинация от локалните обвинители, стана ясно, че над Тотев има разпънат чадър.

Това чувство се затвърди в годините с цялостен вагон обстоятелства, които елементарно биха могли да се трансфорат в доказателства за няколко неоправдателни присъди. Ако в прокуратурата, Икономическа полиция, КОНПИ, Национална агенция за приходите и така нататък страдат от някаква форма на амнезия, ще им напомним още един път най-фрапиращите:

1. Манипулиране на избори и видеото със личните му самопризнания от 2011-а.

2. Строителството на Колодрума, което нарастна от 12 до 60 млн. лв..

3. Транспортният план, по който са платени над 20 млн. лв. за системи, които и до през днешния ден не работят.

4. Строителството на зоопарка, в което са вложени 4 млн. лв. от целевата държавна дотация за " Пловдив 2019 " и който все по този начин не отваря порти.

5. Начинът, по който се избират изпълнителите на публичните поръчки в Пловдив с фрапиращите случаи на нарушавания с ДГ " Чайка " и плановете, финансирани със средства от Оперативна програма " Региони в напредък ".

6. Сделките с общински парцели, от които приятелският кръг към кмета се облагодетелства с години.

7. Явните несъответствия сред приходите на кмета и околните му с имуществото, с което разполага фамилия Тотеви, и огромните вложения в строителството.

През годините " Марица " осветли всички дейности на кмета Тотев и роднините му, които очевидно са по ръба на закона, а от време на време и зад него. Нито един път обаче локалните институции не реагираха, с цел да ревизират имало ли е закононарушения и нарушавания.

Което ни кара да си мислим, че или слушат единствено " Свободна Европа ", или има нещо, което ги кара да си траят, когато става дума за делата на кмета Тотев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР