От китайския опит мога да кажа, че има две основни

...
От китайския опит мога да кажа, че има две основни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Носете маски, когато сте сред хора


От китайския опит мога да кажа, че има две съществени групи хора, които би трябвало наложително да пазим. Първата група са всички лекари, медицински сестри, санитари и въобще всички медицински служащи. Във втората група попада всеки с тежка двойна бронхопневмония и той би трябвало да бъде наложително проучен. Това показа в ефира на Нова телевизия шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

,,Не мога да се съглася с мнението, че маските не пазят. Маските, които се вършат от плат в домашни условия също оказват помощ, само че най-хубавите маски са хирургическите и тези с филтър N95. Така че маските несъмнено пазят и приканвам всички да носят маска, когато излизат измежду други хора'', моли проф. Кантарджиев.

,,Трябва да имаме поради, че заканите са непрекъснати. Сега приказваме за ковид, само че не би трябвало да забравяме, че има още морбили и детски паралич, тъй че е хубаво нищо да не бъде пропускано около пандемията с ковид. Ето за какво е значимо по какъв начин биват обслужвани бременните дами и при какви условия се имунизират децата по кабинетите'', разяснява здравният специалист.

По отношение на така наречен генетични проби проф. Тодор Кантарджиев уточни, че те демонстрират с акуратност до 95% дали даден човек е възпален с COVID-19.

,,На процедура няма неприятни проби. Лошо е когато стартират да се преекспонират нещата'', акцентира той.

Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания напомни, че децата и младежите са относително най-защитени от заразяване с ковид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР