От Китайската централна банка заявиха днес, че ще поддържат подкрепата

...
От Китайската централна банка заявиха днес, че ще поддържат подкрепата
Коментари Харесай

Китайската централна банка се ангажира да подкрепи растежа, тъй като глобалните рискове нарастват

От Китайската централна банка обявиха през днешния ден, че ще поддържат поддръжката в забавящата се стопанска система, защото световните опасности се усилват, като в същото време дават обещание да не подхващат стимулиращи ограничения, които съгласно анализаторите могат да изострят дълговите и структурните опасности, оповестява Ройтерс.

Неотдавнашните китайски данни разклатиха пазарните упования, че държавното управление може да вкара нов тласък, с цел да предотврати по-рязкото закъснение на втората по величина стопанска система в света, на фона на комерсиалната война със Съединени американски щати.

Международната икономическа и финансова обстановка е комплицирана и външната неустановеност и нестабилните фактори се усилват, се споделя в изказване на Народната банка на Китай, след съвещание на Комитета по парична политика. „ Трябва да вкарваме нововъведения и да подобряваме макроикономическите корекции, да прилагаме своевременни и съответни антициклични ограничения и да засилим координацията на макрополитиката “, се споделя още в него.

От Централната банка обявиха, че ще употребяват разнообразни принадлежности на паричната политика, с цел да запазят задоволително ликвидността, при рационална парична политика, която не е нито прекомерно тясна, нито прекомерно необятна.

Народната банка на Китай се пробва да облекчи изискванията за кредитиране, като понижи съотношението на наложителните запаси за заемодателите шест пъти от началото на 2018 година, като се чака още веднъж в допълнение понижаване. Банката ще предприеме стъпки за неутрализиране на финансовите опасности, само че ще управлява темпото на своя риск.

През последните месеци Пекин предприе стъпки, с цел да поддържа стопанската система, притисната от комерсиалната война със Съединените щати. Икономическият напредък се забави до 28-годишно дъно от 6,6% през 2018 година, като се чака в допълнение изстудяване и през тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР