От Китай заявиха, че американските нови мита не са конструктивен

...
От Китай заявиха, че американските нови мита не са конструктивен
Коментари Харесай

Пекин: Митата не са изход от търговската война

От Китай обявиха, че американските нови мита " не са градивен ” метод за разрешаване на комерсиалните разногласия, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да продължи да полза с налози Китай, до момента в който не бъде реализирано комерсиално съглашение. По-рано Тръмп даде обещание да наложи допълнитело 10-процентно мито върху китайски артикули на стойност 300 милиарда $.
Китайският външен министър Ван И съобщи в петък, че митата не са " градивен " метод за решение на комерсиалната война със Съединени американски щати. " Ударът с митата несъмнено не е градивен метод за разрешаване на икономическите и търговски търкания. Това не е верният метод ", съобщи Ван И в коридорите на среща на висшите дипломати в Югоизточна Азия, която се организира в Тайланд.
Знаете, Пекин и Вашингтон са в комерсиална война от юни 2018 година, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че постанова мита върху китайския импорт на стойност 50 милиарда $, като опит да балансира комерсиалния недостиг. Оттогава двете страни вкараха няколко кръга реципрочни мита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР