От Китай обвиниха САЩ в двойни стандарти по въпросите на

...
От Китай обвиниха САЩ в двойни стандарти по въпросите на
Коментари Харесай

САЩ прилага двойни стандарти в киберсигурността и ни краде, обявиха от Китай

От Китай упрекнаха Съединени американски щати в двойни стандарти по въпросите на киберсигурността и настоя неотложно да бъдат прекъснати кибер кражбите и следенето на Китай, както и да дават нужните уточнения.
Обвинение насочи по време на онлайн брифинг представителят на китайското външно министерство Гън Шуан, представен от РИА Новости.
Факт е, че от доста време държавното управление на Съединени американски щати и съответните органи реализират огромни, проведени и безразборни кибер-кражби на конфиденциална информация, шпионаж и следене на непознати държавни управления, организации и обособени лица, съобщи той. Тези дейности са в нарушаване на интернационалното право и основополагащите правила в интернационалните връзки.
Случаят с Уикилийкс и Едуард Сноудън от дълго време „ са посочили ясно двойните стандарти и лицемерието на американската страна по въпросите на киберсигурността ”.
Според данните, добити от открити източници, съответните американски ведомства са подслушвали, следили и направлявали държавни управления, компании и физически лица в доста страни, в това число и съдружници на Съединени американски щати, акцентира дипломатът.
Китай също е жертва на кибер обири и следене от страна на Съединените щати, заради което Пекин е настоял да получи от Вашингтон уточнения по тези случаи и е изискал неотложно преустановяване на съответните дейности.
Преди това генералният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар повдигна обвиняване против четирима китайски хакери по отношение на проникването в компютрите на офиса за кредитна история Equifax и кражбата на персонални данни. Престъплението е било осъществено през 2017 година и е измежду случаите с най-голямо приключване на база данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР