От КАТ призовават да се шофира концентрирано и без опасни

...
От КАТ призовават да се шофира концентрирано и без опасни
Коментари Харесай

Шофирайте внимателно по празниците

От КАТ приканват да се кара съсредоточено и без рискови маневри , застрашаващи сигурността на всички участници в придвижването.

Към момента придвижването по автомагистралите " Тракия ", " Хемус " и основните пътища се осъщестява обикновено , само че към 14.00 часа към този момент се чака по-засилен трафик.

Участъците от автомагистралите и първокласните пътища, които са в ремонт, като при Владая, са обезпечени две ленти за напускащите София. Това разясни контрольор Мария Ботева на брифинг пред медиите.

По думите ѝ на следващия ден също се чака огромен поток от коли.

" Препоръката ни е всички водачи да възнамеряват в точния момент тръгването си и да употребяват светлата част на денонощието. Ако има колони от чакащи на автомагистралите, предлагаме да не се употребяват спешните ленти " , добави още Ботева.

Инспектор Ботева прикани жителите да алармират първо на контролните органи, в случай че зародят произшествия.

По трасетата са ситуирани спомагателни полицейски екипи, които наблюдават за сигурността на придвижването и недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването заради ремонтни действия, като имат подготвеност за регулирането му при нужда.
 Без камиони по автомагистралите през днешния ден
Без камиони по автомагистралите през днешния ден

Ограничението е от 16.00 до 20.00 часа

От пътна полиция припомнят, че от 16 до 20 часа се не разрешава придвижването на камиони над 12 тона по автомагистралите и следните сектори от републиканската пътна мрежа:

∙ път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

∙ път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ;

∙ път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен;

∙ път I-5 Русе - Велико Търново;

∙ път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София;

∙ път I-9 Варна - Бургас;

∙ път II-18 Околовръстен път на град София;

∙ път II-99 Бургас - Царево.

Същата възбрана ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) за времето от 14 до 20 часа.

Във връзка с осъществяването на ремонтни действия водачите могат да употребяват и различни направления на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас Подбалканския път I-6, а на Автомагистрала " Хемус " в посока Монтана и Видин - прохода " Петрохан " и Искърското дефиле.

Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростта, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

От полицията оповестиха, че са осъществени инспекции на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби за попречване на произшествия по време на празниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР